Κρητικό στιφάδο με χοιρινό και μανιτάρια

Υλικά

Μερίδες: 6

Διαδικασία

  1. Σε μπολ ανακατεύουμε το κρέας με 10 γρ. αλάτι και το μηλόξιδο και το αφήνουμε στην άκρη για 30 λεπτά, να μαριναριστεί.
  2. Το στραγγίζουμε, χωρίς να το ξεπλύνουμε από τη μαρινάδα.
  3. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 4-5 λεπτά. Προσθέτουμε το κρέας και τα μανιτάρια και σοτάρουμε για άλλα 15 λεπτά.
  4. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε 2 λεπτά, να εξατμιστεί το αλκοόλ. Ρίχνουμε τον χυμό, τον ντοματοπελτέ και 600 ml ζεστό νερό (ή σπιτικό ζωμό λαχανικών, αν έχουμε).
  5. Προσθέτουμε το τουλπάνι με τα μπαχαρικά, αλατοπίπερο, το θυμάρι και μαγειρεύουμε για 25 λεπτά. Αφαιρούμε το τουλπάνι και προσθέτουμε τον μαϊντανό.
  6. Διαλύουμε το κορν φλάουρ σε 150 ml κρύο νερό και το ρίχνουμε στο φαγητό. Ανακατεύουμε για 1 λεπτό, μέχρι να δέσει η σάλτσα

gastronomos.gr

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content