Γρήγορη πάστα φλώρα σε 10′

Του Άκη Πετρετζίκη

Συστατικά

  • 325 γρ. φύλλο κουρού
  • 1 κρόκο, αραιωμένο με 1 κ.σ. νερό
  • 150 γρ. μαρμελάδα φράουλα
  • 15 γρ. καρύδια
  • 15 γρ. αμύγδαλα
  • 20 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

Για το σερβίρισμα

  • σαντιγί
  • αμύγδαλα φιλέ
  • δυόσμο

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190° C στον αέρα.
  • Απλώνουμε το φύλλο στην επιφάνεια εργασίας μας και περνάμε με τον πλάστη για να ισιώσει η επιφάνειά του.
  • Βάζουμε ένα καπάκι από κατσαρόλα ή ένα πιάτο 28 εκ. και κόβουμε περιμετρικά. Θέλουμε να έχουμε ένα φύλλο κουρού με διάμετρο 28 εκ. Αφαιρούμε τη ζύμη που περισσεύει και την κάνουμε μπισκοτάκια με ζάχαρη και κανέλα.
  • Τοποθετούμε στο κέντρο της ζύμης ένα πιάτο με διάμετρο 22 εκ. Κόβουμε περιμετρικά τη ζύμη ανά 3 εκ. και αφαιρούμε το πιάτο.
  • Απλώνουμε τον αραιωμένο κρόκο περιμετρικά στη ζύμη και τρυπάμε τη ζύμη στο κέντρο με ένα πιρούνι.
  • Παίρνουμε τις άκρες από κάθε κομμένο σημείο, το φέρνουμε προς το κέντρο και ενώνουμε τις γωνίες του για να δημιουργήσουμε μια εξωτερική θήκη.
  • Απλώνουμε στο κέντρο τη μαρμελάδα και βάζουμε στις θήκες της ζύμης τα καρύδια και τα αμύγδαλα. Τα πιέζουμε για να κολλήσουν.
  • Απλώνουμε περιμετρικά με τον αραιωμένο κρόκο, πασπαλίζουμε με ζάχαρη και ψήνουμε σε ταψί με λαδόκολλα για 20-25 λεπτά.
  • Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε με σαντιγί, αμύγδαλα και δυόσμο.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content