Β.Κεγκέρογλου: «Να απογραφούν άμεσα οι ζημιές και να αποζημιωθούν οι παραγωγοί»

Με ερώτηση του προς τα Υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομικών, ο γραμματέας της Κ.Ο. Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου ζητά να απογραφούν άμεσα οι ζημιές και να αποζημιωθούν οι παραγωγοί.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Ανυπολόγιστες ζημιές σε θερμοκήπια και ελαιοκαλλιέργειες προκάλεσε ο τεράστιος υδροστρόβιλος, που εξελίχθηκε σε ανεμοστρόβιλο, στον Γούδουρα Σητείας στην Κρήτη.
Οι αγρότες παραγωγοί και οι λοιποί παραγωγοί υπαίθριων καλλιεργειών μετρούν τις πληγές τους, την ώρα που τα αρμόδια συνεργεία του ΕΛΓΑ καλούνται μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα για να διαπιστώσουν την καταστροφή.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τύπου, παραπάνω από 40 στρέμματα θερμοκηπιακών καλλιεργειών ισοπεδώθηκαν και ξεριζώθηκαν πάρα πολλά αιωνόβια δέντρα.
Οι εικόνες είναι τραγικές ενώ οι αγρότες που ήταν πάνω στη συγκομιδή πολλών προϊόντων τους, βρίσκονται σε απόγνωση και ζητούν την αρωγή της πολιτείας.
επειδή οι αγρότες έχουν περιέλθει σε αδιέξοδο, αφού είδαν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Ερωτάσθε κ. κ Υπουργοί,

Ποιος είναι ο σχεδιασμός και το χρονοδιάγραμμα για την άμεση απογραφή των ζημιών και την εξατομίκευση τους ώστε να αποζημιωθούν άμεσα οι πληγέντες παραγωγοί;

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content