Συνάντηση για τα αγροτικά θέματα και την καινοτομία

Υψηλού επιπέδου Κινέζοι καθηγητές Πανεπιστημίου επισκέφθηκαν σήμερα την Περιφέρεια Κρήτης με ενδιαφέρον για αγροτικά θέματα. Οι κινέζοι καθηγητές συνοδευόταν από τον Έλληνα καθηγητή της Γεωπονικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών Νίκο Σιγρίμη.

Την αντιπροσωπεία υποδέχθηκε ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος για τις διεθνείς σχέσεις και τα ευρωπαϊκά θέματα Γιώργος Αλεξάκης, ο οποίος και ενημέρωσε την αντιπροσωπεία για τα σύγχρονα δεδομένα στην Κρήτη. Τα κρητικά προϊόντα παρουσίασε ο Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Κώστας Φωτάκης, ενώ ο Κώστας Μυλωνάς από το ΕΛΚΕΘΕ ενημέρωσε για τις δραστηριότητες του κέντρου και ειδικότερα για την μεγάλη ερευνητική εμπειρία για τις ιχθυοκαλλιέργειες, που αποτέλεσαν αντικείμενο της συζήτησης μαζί με την ελαιοκομία και τις θερμοκηπιακές καλλιέργειες.

«σήμερα είχαμε άλλη μια συνάντηση με καθηγητές πανεπιστημίου από την μεγάλη Κίνα, εδώ στη μικρή συγκριτικά Ελλάδα και στην Κρήτη. Όμως όταν μιλάς για καινοτομία, δεν έχει σημασία το μέγεθος των χωρών αλλά τα αποτελέσματα που μπορεί να προκύψουν από την αξιοποίηση της καινοτομίας σε όλες τις χώρες», δήλωσε μετά τη συνάντηση ο κ. Αλεξάκης.       

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content