Ο πρώτος τρύγος από βιολογικό αμπέλι σε θερμοκήπιο

Ο πρώτος τρύγος στην Ευρώπη από βιολογικό αμπέλι σε θερμοκήπιο έχει ήδη ξεκινήσει και μάλιστα γίνεται στην Κρήτη. Η ιστορία του αμπελώνα της οικογένειας Παπαδάκη έχει κάνει τον γύρο του διαδικτύου για αυτό το σημαντικό επίτευγμα, το οποίο και παρουσίασαν τα μέλη της στην εκπομπή της ΕΡΤ «Ενημέρωση 10-12».

Πρόκειται για 15 χρόνια προσπάθειας που κατέβαλαν οι αμπελουργοί και μετά από πολύ κόπο κατάφεραν το επιθυμητό. «Υπήρξαν πολλές αποτυχίες, αλλά μετά από πολύ κόπο και πείσμα τα καταφέραμε. Την οικογενειακή επιχείρηση σήμερα συνεχίζουν οι επόμενες γενιές. Ο τρύγος ξεκινά αρχές Μάϊου. Το κρασί μας έχει πολύ ιδιαίτερη γλυκιά γεύση», είπε στη συνέντευξή του ο κ. Παπαδάκης.

Τον συγκεκριμένο αμπελώνα επισκέφθηκε μέχρι και η σεφ Atalya Ein Mor, για να πάρει ιδέες για πιάτα και συνταγές από την ιδιαίτερη σοδιά αυτής της επιχείρησης.

 

 

 

 

ΕΡΤ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content