Γελάει καλύτερα, όποιος γελάσει τελευταίος!

Του Κώστα Τριγώνη

Η συμφωνία των Πρεσπών, “πέρασε” από την ελληνική Βουλή, με 153 θετικές ψήφους. Όπως “πέρασε” και από τη σκοπιανή βουλή, με 81 “ναι”. Ήδη, βρισκόμαστε στην επόμενη μέρα, που βρίσκει το κυβερνητικό στρατόπεδο να “πανηγυρίζει”. Όχι τόσο για την υπερψήφιση, όσο για τα συγχαρητήρια που δέχεται ο κ. Αλ. Τσίπρας από τους Αμερικανοευρωπαίους.

Το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού τάχθηκε κατά της συγκεκριμένης συμφωνίας, ελάχιστα ενδιαφέρει τους ξένους, που σπεύδουν να “συγχαρούν” τον Έλληνα πρωθυπουργό για την αποκοτιά του. Διαπιστώνουν, πως ο κ. Τσίπρας τους έκανε αυτό που χρόνια τώρα επιθυμούσαν, αλλά κανένας προκάτοχός του δεν είχε την… τόλμη να κάνει!

Για άλλη μια φορά, ο κ. Αλέξης Τσίπρας αποδεικνύεται “το καλύτερο παιδί” για τους Αμερικανούς και για το σκληρό πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τους κάνει όλα τους τα χατήρια, χωρίς κανένα δισταγμό.

Πολλές φορές, οι ξένοι υιοθετούν την αρχή της “στυμένης λεμονόκουπας”. Όποιος δηλαδή εξυπηρετεί τα σχέδιά τους, εισπράττει τα καλά τους λόγια. Αλλά μόνο μέχρι να τους εξυπηρετεί. Όταν ο σκοπός τους επιτευχθεί, κι αφού τον έχουν στύψει καλά – καλά, τον πετούν στο καλάθι των αχρήστων.

Υπάρχουν βέβαια και περιπτώσεις, που οι ξένοι ανταμοίβουν πλουσιοπάροχα, όσους ικανοποιούν τα θελήματά τους. Τους στηρίζουν, τους προσέχουν “σαν τα μάτια τους”.

Στην περίπτωση του κ. Αλέξη Τσίπρα, δεν ξέρουμε τί θα κάνουν οι ξένοι. Κάποιοι έχουν από καιρό εκφράσει την υπόσχεση, να του δώσουν, από κοινού με τον ομόλογό του Ζάεφ των Σκοπίων, το… βραβείο Νόμπελ Ειρήνης! Αυτό, οι ξένοι το έχουν υποσχεθεί πριν η συμφωνία κυρωθεί από τα δυο κοινοβούλια. Τώρα, βλέπουμε να το επαναλαμβάνουν. Θα δούμε πάντως, αν θα το κάνουν κιόλας.

Προς το παρόν, συμβαίνει το εξής παράδοξο: Στην Ελλάδα, η κυβέρνηση εκφράζει μεν ικανοποίηση για την υπερψήφιση της συμφωνίας, κρατά όμως χαμηλούς τόνους. Επειδή γνωρίζει πως η μεγάλη πλειοψηφία του Ελληνικού λαού είναι απέναντι στην ουσία της συμφωνίας. Αλλά, στο εξωτερικό, οι υπέρμαχοί της “ξεσαλώνουν”! Δεν μπορούν να κρύψουν τη χαρά και την ικανοποίησή τους… Τόσο πολύ έχουν ενθουσιασθεί, που προσπαθούμε όλοι να προβλέψουμε “πού το πάνε”! Ασφαλώς, θα έχουν τους λόγους τους… Που δεν ταυτίζονται κατ΄ανάγκην με τα δικά μας πραγματικά εθνικά συμφέροντα.

Ο κ. Τσίπρας πάντως και οι συνεργάτες του, μένουν με την εντύπωση και την ελπίδα πως, όλοι αυτοί οι ξένοι, Αμερικανοί, Ευρωπαίοι, ακόμα και οι Τούρκοι(!), που με δηλώσεις και τηλεγραφήματα τους εκφράζουν σήμερα την… ευαρέσκειά τους, θα τους βοηθήσουν, ώστε να μπορέσουν να γαντζωθούν λίγο ακόμη στην εξουσία.

Ο Ελληνικός λαός όμως, στην πολύ μεγάλη πλειοψηφία του, έχει τη δική του άποψη. Που είναι αντίθετη με τη νέα μάχη των εντυπώσεων που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη.

Την άποψή τους οι Έλληνες, δεν θα αργήσουν να την εκφράσουν. Είτε σε δυο, είτε σε τέσσερις, είτε σε οκτώ μήνες, θα μιλήσουν στις κάλπες. Εκεί θα δουν όλοι, “πόσα απίδια βάζει ο σάκκος”! Γιατί, μπορεί να “τσιμογελάει” σήμερα το πικραμένο χειλάκι των κυβερνώντων, όμως, σίγουρα, “γελά καλύτερα όποιος γελάσει τελευταίος”!

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content