Ζήσε ελεύθερα, φίλε Πάνο, το τρελό όνειρό σου, που τελειώνει…

Του Κώστα Τριγώνη

Τρελαίνεται ο Πάνος Καμμένος, όταν δεί στρατιωτική στολή με πολλά “μπιχλιμπίδια”. Θέλει να τη φορέσει κι εκείνος! Όπως κάνουν τα μωρά με τα αποκριάτικα κοστούμια.

Έτσι, τη μια τον βλέπουμε “ντυμμένο” πιλότο, την άλλη ναύαρχο, την παράλλη αλεξιπτωτιστή… Τελευταία του “γυάλισε” η στολή των βατραχανθρώπων, τη φόρεσε κι αυτή! Δεν θέλει πολύ να τον δούμε να πηγαίνει στη Βουλή με βατραχοπέδιλα, ή στο Πεντάγωνο να παίζει “κρυφτό” ντυμένος με στολή παραλλαγής.

Εμείς μεν οι ντόπιοι, όλο και κάτι ξέρουμε για τη “σοβαρότητα” του ανδρός. Δεν μας εκπλήττουν τα παιγνιδίσματά του. Ξέρουμε δα όλοι, πώς του έλαχε να καταλάβει τη θέση του υπουργού Εθνικής Άμυνας. Ούτε απ’ έξω από το Πεντάγωνο δεν θα περνούσε, αν δεν του καθόταν όπως τού ΄κατσε η μπίλια, στη ρουλέτα της πολιτικής. Το πρόβλημα το έχουμε με τους ξένους, που δεν τον ξέρουν…

Τώρα ο Πάνος Καμμένος βλέπει πως του έχει απομείνει πολύ λίγος χρόνος ακόμα στην εξουσία. Σκέφτεται, και μαραζώνει, πως σε λίγες εβδομάδες θα κληθεί κακήν κακώς να παραδώσει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, στον όποιο διάδοχό του. Οπότε, θα αποχαιρετήσει τις αποκριάτικες εμφανίσεις του με τις διάφορες στολές και εξαρτύσεις. Θα πάψουν να του βαράνε “προσοχές” όπου πηγαίνει (μεγάλος καημός!), και να του απλώνουν κόκκινα χαλιά με τα γνωστά ταρατατζούμ…

Αλήθεια, πώς θα ζήσει χωρίς όλα αυτά τα παιγνιδίσματα, ο φίλος μας ο Πάνος; Πώς, από τη μια μέρα στην άλλη, θα πρέπει να αλλάξει συνήθειες;  Τρέμει όταν σκεφτεί πως σε λίγο δεν θα μπορεί να κάνει ό,τι έκανε χθες το πρωί που “ντύθηκε” πτέραρχος, καλύτερος κι απ’ το μακαρίτη το Χατζηχρήστο, το μεσημέρι έγινε επιτελάρχης, το απόγευμα Αρχηγός του Στόλου και το βράδυ  Μέγας Ναπολέων (αυτό μάλλον ειναι από άλλο ανέκδοτο).

Μοιάζουν αστεία όλα αυτά, αλλά δεν είναι. Ο κ. Πάνος Καμμένος κατέχει ένα από τα πιο κρίσιμα κυβερνητικά πόστα. “Υπουργός Εθνικής Αμύνης”, σε μια εποχή δύσκολη, που μόνο παιγνίδια δεν σηκώνει.

Αλλά, θα μου πεις, ο Καμμένος είναι το μόνο πρόβλημα σήμερα; Όταν βλέπεις τί είδους άνθρωποι κάθονται στις υπουργικές καρέκλες, ο Πάνος ο παιγνιδιάρης, σου φαίνεται “αστέρι”! Δες τον πρωθυπουργό της χώρας, στις επίσημες εμφανίσεις του, που δεν είναι σε θέση να σταθεί σωστά ούτε κατά την ανάκρουση του εθνικού ύμνου… Που “συνομιλεί”, σε άψογα εγγλέζικα, στο μέγαρο Μαξίμου με ξένους ηγέτες, κι ο νους του βρίσκεται στην Κουμουνδούρου, να ψάχνει απεγνωσμένα μπας και βρεί κανένα κορόϊδο να το κατεβάσει υποψήφιο Δήμαρχο Αθηναίων με το ΣΥΡΙΖΑ…

Αν λάβουμε υπόψη μας όλα τούτα, ίσως θα πρέπει να αφήσουμε απερίσπαστο το φίλο μας τον Πάνο, να διαλέξει με την ησυχία του όσες στολές του γυαλίζουν και να τις συχναλλάσσει, στο λίγο χρονικό διάστημα που του έχει απομείνει να παριστάνει τον υπουργό. Καμμένος είναι ο άνθρωπος, αξίζει τη λύπηση και την ανοχή μας.

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content