Η φαυλότητα σε όλο της το… μεγαλείο!

Του Κώστα Τριγώνη

Αν επρόκειτο για ο,τιδήποτε άλλο, θα γελούσαμε. Πρόκειται όμως για την Εκκλησία μας, οπότε το θέμα απαιτεί τουλάχιστον σοβαρότητα. Έλα όμως, που αυτό ακριβώς, η σοβαρότητα, είναι που λείπει στις μέρες μας…

Ας πάρουμε τα πράγματα από μιαν αρχή. Ο πονηρός πρωθυπουργός, έσυρε στο μέγαρο Μαξίμου τον υπέργηρο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών. Τον “παραμυθιάζει”, του τα μπερδεύει και τελικά τον πείθει πως πρέπει να τεθούν εκτός δημοσίου 10.000 παπάδες. Μπορεί να μην υπερβαίνουν οι υπάρχοντες τις 8.500 χιλιάδες, αλλά, του λέει, εκεί θα κολλήσουμε τώρα;

Τον βγάζει και στην τηλεόραση, όπου ο κατάκοπος Αρχιεπίσκοπος τον ευχαριστεί, τον συγχαίρει, τον ανεβάζει στους Ουρανούς. Ούτε κουβέντα για το Φανάρι, ούτε κουβέντα για τις Μητροπόλεις των “Νέων Χωρών”, ούτε κουβέντα για την Εκκλησία της Κρήτης.

Επόμενο, υποχρεωτικό βήμα, η σύγκληση της Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, όπου γίνεται το “έλα να δείς”. Όπως ήταν φυσικό και αναμενόμενο, ο Αρχιεπίσκοπος χάνει εντελώς τον έλεγχο και… συνυπογράφει την “ομόφωνη” απόφαση, σύμφωνα με την οποία “η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος εμμένει στο υφιστάμενο καθεστώς μισθοδοσίας των Κληρικών και των λαϊκών υπαλλήλων της Εκκλησίας της Ελλάδος”!

Απαντώντας, το μέγαρο Μαξίμου, διαμηνύει, εξοργισμένο: “Το καθεστώς μισθοδοσίας των εκκλησιαστικών λειτουργών αποτελεί αποκλειστική ευθύνη της Πολιτείας”.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σχολιάζει: “Με ικανοποίηση χαιρετίζω την δήλωση του κ. Πρωθυπουργού σχετικά με την σημερινή ομόφωνη απόφαση της έκτακτης Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος”! (Ή δεν του διάβασαν καλά την ανακοίνωση της κυβέρνησης, ή του τη διάβασαν και δεν την κατάλαβε, ή ξέχασε τι γράφει το “ομόφωνο” ανακοινωθέν της Συνόδου που κι εκείνος συνυπέγραψε).

Από δίπλα, ο σερσέμης Πάνος Καμμένος, δηλώνει: «Στηρίζουμε την απόφαση της Εκκλησίας με σεβασμό και αποδεχόμαστε την σημερινή της απόφαση». Τουτ’ εστιν μεθερμηνευόμενον ότι, οι ΑΝΕΛ τάσσονται κατά της εξόδου των παπάδων από τους μισθοδοτικούς καταλόγους του δημοσίου που προωθεί η κυβέρνηση, αλλά… εξακολουθούν να στηρίζουν την κυβέρνηση!

‘Ολη αυτή η “ωραία ατμόσφαιρα”, προέκυψε από την πρεμούρα του πονηρού πρωθυπουργού, να “ξεφορτωθεί” από το δημόσιο τις 10.000 θέσεις των παπάδων, για να τις… ξαναγεμίσει όπως εκείνος επιθυμεί, ώστε νάναι και “νόμιμος” απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση που θέλει, ένας να βγαίνει από το δημόσιο, ένας να καλύπτει τη θέση του. Δηλώνει πάντως και “διαβεβαιώνει” το φίλο του τον Αρχιεπίσκοπο πως θα πληρώνει και τους μεν, και τους δε. Κι αν μην έχει εξασφαλίσει πιστώσεις για κανέναν απ’ τους δυο.

Με αυτή τη φαρσοκωμωδία, θεωρεί ο κ. Τσίπρας, ότι μπορεί “να ξαναμπεί στο παιγνίδι της εξουσίας”. Τώρα που πάει να ακυρώσει και τη… δική του απόφαση για περικοπή των συντάξεων, σε συνδυασμό με 10.000 επιπλέον διορισμούς στο δημόσιο, συν άλλες 19.000 που εμμέσως εξαγγέλθηκαν προ ημερών για το 2019, η τράπουλα ξαναμοιράζεται από την αρχή…

Συμπέρασμα: Αν βάλουμε όλους τους φαύλους που κυβέρνησαν αυτή την κακόμοιρη χώρα, από το 1821 μέχρι σήμερα, στον ένα βραχίονα της ζυγαριάς, και τον Αλέξη Τσίπρα μόνο του στον άλλο βραχίονα, η ζυγαριά θα γείρει, με φόρα, προς την πλευρά του Αλέξη Τσίπρα.

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content