Τι τελικά ισχύει ο Τσίπρας είναι τόσο ψεύτης η εμείς πολύ βλάκες;

Γράφει ο Αιμίλιος Παττακός

Παρακολουθώντας προχθές τη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών στη βουλή και ακούγοντας τα διάφορα επιχειρήματα των πολιτικών αρχηγών για την ανομία  , έμεινα στο σημείο που ο πρωθυπουργός  προσκάλεσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για καφέ στο σπίτι του στην Κυψέλη , εν είδει ευφυολογήματος  κάτι που ο πρωθυπουργός συνηθιζει θέλοντας να φαίνεται προσιτός στον απλό άνθρωπο.

Η απάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι είναι δύσκολη η πρόσβαση στο σπίτι του λόγω της παρουσίας των Ματ.
Η αναφορά του πρωθυπουργού ότι ούτε στο σπίτι του στην Κυψέλη , αλλά ούτε και στο γραφείο του στο Μέγαρο Μαξίμου , υπάρχουν Ματ και αστυνομική παρουσία εν γένει , μου έδωσαν τροφή για αυτό το άρθρο.
Εδώ είναι που ο καθένας μας έρχεται με το ερώτημα , πόσο ψεύτης μπορεί να είναι ο πρωθυπουργός και που βρίσκονται οι κόκκινες γραμμές που απαγορεύει στον εαυτό του να τις περάσει;
Γιατί σίγουρα όταν ένας πολιτικός λέει ένα τόσο εξωφθαλμο ψέμμα , χωρις να είναι ιδιαίτερα στριμωγμένος τη συγκεκριμένη στιγμή , λεγοντας ότι το σπίτι του και περισσότερο το Μαξίμου δεν αστυνομευται.
Ειδικότερα το Μαξίμου το οποίο αποτελεί ένα απροσπέλαστο φρούριο με μόνιμες στρατοπεδευμενες κλούβες των Ματ δημιουργεί πρώτα γέλιο και μετά θυμό.
Αυτό είναι κάτι που το βλέπουν  οι κάτοικοι της περιοχής , οι χιλιάδες περαστικοί και επισκέπτες της πρωτεύουσας , ενώ η συνολική δύναμη των αντρών της αστυνομίας στο σημείο σίγουρα υπερβαίνει τα 50 άτομα.
Όταν όμως ένας άνθρωπος ο οποίος έχει το ψέμα πάνω πάνω στο στόμα του και το εκφέρει χωρις λόγο , όλοι φανταζόμαστε πόσο εύκολα το κάνει και για σοβαρότερα θέματα.
Προσωπικά αισθάνθηκα προσβεβλημένος να με δουλεύουν τόσο ξεκάθαρα , γνωρίζοντας την περιοχή και πόσο δύσκολα είναι ακόμα και για πεζό να την διασχίσει , ενώ ο συγχρωτισμός με τόσους πολλούς αστυνομικούς σίγουρα έχεις μια αμηχανία αισθανόμενος τόσα πολλά μάτια καρφωμένα πάνω σου.
Μαζί με εμένα σίγουρα και οι κάτοικοι της περιοχής που αναγκάζονται να περνούν καθημερινά από έλεγχο , τους φάνηκε το λιγότερο αστείο και άκομψο ψέμμα.
Κάποιος βέβαια μπορεί να πει καλά έχει πει τόσα πολλά ψέμματα αυτό σε πείραξε; Σίγουρα δεν θα είχε άδικο..
Όμως αν ο πρωθυπουργός της χώρας ψεύδεται με τόση ευκολία , για ένα όχι τόσο σημαντικό θέμα και χωρις ιδιαίτερο λόγο , φανταζόμαστε ότι δεν εκτός της φύσης του , ούτε στο παρελθόν , ούτε στο μέλλον  να υποσχεθεί στο λαό πράγματα που γνώριζε ότι ήταν ψέμματα με σκοπό να του υφαρπάξει την ψήφο.
Γιατί είναι δεδομένο όταν στο παρελθόν ανέφερε τόσα πολλά και εν γνώσει του , όπως το σκησιμο των μνημονίων , τη σισαχθεια , το κίνημα δεν πληρώνω , κατάργηση του ΕΝΦΙΑ , το επαχθές χρέος και τόσες άλλες μεγαλοστομίες και αυταπάτες , δεν θα δυσκολευτεί να προχωρήσει ακόμα σε περισσότερα και μεγαλύτερα ψέματα.
Δεν θα διστάσει να υποσχεθεί παραπλανητικες υποσχέσεις με σκοπό να παραπλανήσει ξανά το λαό.
Στο μόνο που ίσως δεν λέει ψέματα και το έχει κάνει πράξη στη μέχρι τώρα θητεία του  με το διορισμό τόσων δημ.υπαλληλων και μετακλητων , είναι η πρόθεση του να μεγαλώσει και άλλο το ήδη διογκωμένο δημόσιο , με σκοπό τη δημιουργία κομματικού στρατού , αδιαφορώντας για τα δημοσιονομικά της χώρας .
Η αύξηση που έχει προκύψει στο μισθολογικό κόστος για το κράτος δεν δικαιολογείται  σε μια χρεοκοπημένη χώρα.
Επανερχόμαστε στο ερώτημα όμως αν ο πρωθυπουργός είναι παθολογικός ψεύτης , όταν για ευκολοαποδεικτα ψέματα εκτίθεται στην κοινή γνώμη , δίνοντας την εντύπωση ότι είναι στην καθημερινότητα του και στο dna του η εκφορά τόσων αναληθειων.
Έχοντας λοιπόν τόσα πολλά και χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι σίγουρο ότι η Ελληνική κοινωνία δεν θα δεχτεί να εκπροσωπείται από ένα πολιτικό που έχει μαλώσει με την αλήθεια , ενώ έχει συμφιλιωθεί με το ψέμα.
Σε διαφορετική περίπτωση η συμπόρευση και η αποδοχή τέτοιων φαινομένων εξαπάτησης , καθιστά και τον ίδιο το λαό υπεύθυνο , κατατάσσοντας τον όχι στους βλάκες , αλλά στους συνενόχους.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content