Δηλαδή, “οι συριζαίοι στηρίζουν ΣΥΡΙΖΑ”;

Του Κώστα Τριγώνη

Πάγια τακτική του ΣΥΡΙΖΑ, και προπαντός του προέδρου του κ. Αλέξη Τσίπρα και των ανθρώπων του, ήταν και εξακολουθεί να είναι η κοροϊδία του κόσμου. Αυτό έκαναν από την αρχή και μόνο έτσι έφθασαν στην εξουσία.

Όμως, τον κόσμο μπορείς να τον κοροϊδέψεις εύκολα μια φορά. Τη δεύτερη τον κοροϊδεύεις πιο δύσκολα. Τρίτη φορά μπορείς να κοροϊδέψεις μόνο τα… “κορόϊδα”.

Ετσι συμβαίνει και με τους συριζαίους που πλέον δεν μπορούν να κοροϊδέψουν κανένα…

Στην απόγνωσή τους λοιπόν, και ξέροντας τί τους περιμένει στις ερχόμενες εκλογές, ψάχνουν τα βρούν κάποια διέξοδο από το αδιέξοδό τους.

Τώρα, σαν τον Εβραίο που, “όταν φτωχάνει, τα παλιά τεφτέρια πιάνει”, έπιασαν κι αυτοί τα πιο παλιά τεφτέρια. Τα έβγαλαν από τη ναφθαλίνη και, κατά την προσφιλή τους τακτική, έφτιαξαν ένα “Ενιαίο Προοδευτικό Μέτωπο”. Που, όποιος διαβάσει τα ονόματα που το πλαισιώνουν, διαπιστώνει πως ούτε ενιαίο είναι, ούτε προοδευτικό, ούτε καν “μέτωπο”…

Επειδή όλοι γνωριζόμαστε σ’ αυτό τον τόπο (πόσο μάλλον εμείς οι κάπως παλαιότεροι…), ξέρουμε πως στο σύνολό τους οι υπογράφοντες την πομπώδη “διακήρυξη” που δόθηκε στη δημοσιότητα στην πιο κρίσιμη για τον ΣΥΡΙΖΑ στιγμή, τη στιγμή της πλήρους κατάρρευσης, δεν βρίσκονταν καθόλου μακρυά από το κυβερνών κόμμα. Τουλάχιστον στις εκλογές του 2015, το ψήφισαν όλοι. Ανεξαιρέτως!

Εννοείται πως, μεταξύ των υπογραφόντων, υπάρχουν αρκετοί, αξιοπρεπέστατοι και εντιμότατοι συμπολίτες μας, που είχαν και έχουν κάθε δικαίωμα να στηρίζουν και να ψηφίσουν όποιον εκείνοι κρίνουν σαν “πλέον κατάλληλο”. Δεν είναι δικό τους το πρόβλημα. Ούτε τους μέμφεται κανείς, ακόμα και για την τραβηγμένη απ’ τα μαλλιά έννοια της “προοδευτικότητας” στην οποία οι ίδιοι επιμένουν να ομνύουν.

Το πρόβλημα είναι του ΣΥΡΙΖΑ. Τα στελέχη του οποίου, ελλείψει τρίτων, επιστρατεύουν πλέον πρώϊμους και όψιμους συριζαίους να μας πουν ότι “στηρίζουν  ΣΥΡΙΖΑ”!

Πάει να πεί, πως το παιγνίδι έχει χαθεί για τον ΣΥΡΙΖΑ, εντελώς. Δεν υπάρχει πλέον περί αυτού καμία αμφιβολία!

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ