Ένα μεγάλο ευχαριστώ στο ΣΥΡΙΖΑ

Γράφει ο Αιμίλιος Παττακός(*)

Διαβάζοντας μια  έρευνα που δημοσίευσε η Καθημερινή και είχε θέμα τις επιπτώσεις της συμφωνίας των Πρεσπων στο εθνικό φρόνημα και στο πατριωτικό αίσθημα των Ελλήνων μου δημιουργήθηκε η ανάγκη να γράψω μερικά πράγματα για αυτό το θέμα.

Για  αρχή όμως ας αναφέρουμε τι αφορούσε συγκεκριμένα η έρευνα και ποιά τα αποτελέσματα της.
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από τον καθηγητή Ηλία Ντινα και τους βοηθούς του που συγκρίνουν την έπαρση ελληνικης  σημαίας στα Αθηναϊκά μπαλκόνια και την έπαρση πορτογαλικής σημαίας στα μπαλκόνια της Λισσαβώνας.
Η έρευνα αφορούσε τρεις διαφορετικές χρονικές περιόδους , τα έτη 2008-2009 , 2014-2015 και τον φετινό Ιανουάριο και Φεβρουάριο.
Χρησιμοποίησαν την τεχνολογία και μέσω της Google earth , είχαν συγκρίσεις και συμπεράσματα για αυτά τα διαστήματα.
Στα πρώτα έτη της σύγκρισης και οι δύο πρωτεύουσες είχαν περίπου τα ίδια ποσοστά και στις δύο χώρες.
Στη δεύτερη περίοδο είχαμε μεγάλη αύξηση και στις δύο χώρες με την Αθήνα να βρίσκεται  σχετικά λιγο ψηλότερα από τη Λισαβώνα.
Εκεί όμως που είχαμε την τεράστια διαφορά είναι το τρέχον έτος , αφού η Λισαβώνα επανήλθε στα προ κρίσης ποσοστά της , ενώ το ίδιο διάστημα είχαμε υπερδιπλασιασμο των ποσοστών στην Αθήνα.
Το συμπέρασμα από αυτήν την έρευνα του καθηγητή κ.Ντίνα ότι η εθνική ταυτότητα παραμένει ζωντανή , απλώς κάτω από συγκεκριμένες εξελίξεις , πολιτικές αποφάσεις , η εθνική ταυτότητα μειώνεται η αυξάνεται αναλόγως .
Μετά λοιπόν και από την αναφορά στις πηγές που είναι η έρευνα , έχουμε να αναφέρουμε το θετικό αντίκτυπο που ,πέρα από τα αρνητικά που περιείχε η συμφωνία των Πρεσπων, που χωρίς να είναι στις προθέσεις της η κυβέρνηση δημιούργησε στην Ελληνική κοινωνία.
Το παρεξηγημένο Εθνικό σύμβολο που για κάποιους αποτελούσε το κόκκινο πανί αφού τεχνηέντως το συνέδεαν με σκοτεινές μέρες της νεότερης ιστορίας είχε έλθει η ώρα να πάρει τη ρεβάνς και να διεκδικήσει αυτό που ο απλός Έλληνας πολίτης αισθανόταν αλλά φοβόταν να εξωτερικευσει.
Την αγάπη του για την πατρίδα που κάποιοι με έντεχνο τρόπο την είχαν ποινικοποιησει ή στην καλύτερη περίπτωση λοιδορησει.
Σαν πολίτες αυτής της χώρας που η αγάπη για την πατρίδα είναι κομμάτι της ζωής , της σκέψης μας και της καθημερινότητας μας οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κ. Τσίπρα.
Ο κ.Τσίπρας ο οποίος μέσα στο άγχος και τη σπουδή του να εκτελέσει τα κελεύσματα των ξένων αφεντικών και να φανεί αρεστός στις επιθυμίες τους υποτίμησε το πατριωτικό αίσθημα των Ελλήνων και άθελά του έκανε ένα μεγάλο καλό στην κοιμωμενη Ελληνική κοινωνία.
Της ξύπνησε τα εθνικά αντανακλαστικά τα οποία ήταν καταχωνιασμενα στα ενδόμυχα αισθήματα των Ελλήνων.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον ΣΥΡΙΖΑ που σαν κόμμα με τη διεθνιστική του λογική  χρησιμοποίησε σαν επιχειρήματα τις αιτιάσεις των γειτόνων , υιοθετώντας πλήρως όλη τους την επιχειρηματολογία    καταφέρνοντας τελικά  να αφυπνίσουν έναν αδιάφορο , μπερδεμένο από τα προβλήματα της καθημερινότητας και εφησυχασμενο Έλληνα.
Ένα ακόμα ευχαριστώ στον πρωθυπουργό που με αυτή την συμφωνία κατάφερε να μαζέψει στις πλατείες και στα συλλαλητήρια για την Ελληνικότητα  της  Μακεδονίας τεράστια πλήθη που δεν διαμαρτυρονταν για συντάξεις ή εργασιακά δικαιώματα , διαμαρτύρονταν για την εθνική τους ταυτότητα.
Ένα τεράστιο ευχαριστώ στην διεθνιστική κυβέρνηση και στα στελέχη της που σαν έτοιμα από καιρό , ίσως έτοιμα και από προηγούμενες  γενιές, προπαγανδιζαν για τα δίκαια της γειτονικής χώρας χάνοντας και το τελευταίο φύλο συκής που έκρυβε την εθνική τους γύμνια.
Ένα ευχαριστώ από την προηγούμενη γενιά που είδαν τη νεολαία να συμμετέχει βγαίνοντας στους δρόμους όχι για τις τυρόπιτες στα κυλικεία αλλά για ένα Εθνικό θέμα.
Ένα ευχαριστώ από καρδιάς στον ΣΥΡΙΖΑ που ένωσε όλους τους εθνικά σκεπτόμενους Έλληνες που για πρώτη φορά ενώθηκαν και βρέθηκαν όλοι μαζί και βρέθηκαν μαζί στα συλλαλητήρια μακριά από κομματικές εξαρτήσεις και κομματικά  λάβαρα  παρά μονάχα με τις Ελληνικές σημαίες.
Ένα ευχαριστώ από τους Έλληνες που κατάλαβαν το ρόλο των κυβερνώντων που μέσα από τις μεθοδεύσεις ,εξαρτήσεις και ιδεοληψίες κατάφεραν να δείξουν τον πραγματικό τους εαυτό.
Με αυτό τον τρόπο διαλύθηκαν όλες οι αμφιβολίες για τις προθέσεις τους που ακόμα και οι πιο αθώοι και καλοπροαίρετοι αντιλήφθηκαν κατατάσσοντας αυτούς και τις ιδέες τους στο χρονοντούλαπο της ιστορίας και την πρώτη φορά αριστερά μια κακή ανάμνηση.
Ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας που  παρολο τις άστοχες και εθνικά επιζήμια επιλογές της η κυβέρνηση των Συριζανελ,  αυτά τα πατριωτικά αισθήματα που διαχρονικά όλες οι προηγούμενες γενιές διακατεχονταν να βγουν στην επιφάνεια έστω και κάτω από αυτές τις δυσμενείς συνθήκες.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον πρωθυπουργό και στα στελέχη του μην κρύβοντας το μίσος τους σε κάθε δίκαιο Ελληνικό  ,που δεν χάνουν ευκαιρία να χαρακτηρίζουν είτε εντός είτε εκτός της χώρας αυτούς που ανατίθενται στη συμφωνία ως ηλίθιους και φασίστες .
Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών τους επιστρέφει τους χαρακτηρισμούς  μη αποδεχόμενη τη στοχοποίηση, επιφυλασσομενη να δώσει την απάντηση της εκεί που από το Σύνταγμα της δίνεται η ευκαιρία.
Στις εκλογές.

 

(*) O κ. Αιμίλιος Παττακός είναι υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος με το συνδυασμό του Αλεξάνδρου Μαρκογιαννάκη.

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ