Δεν τα κατάφερε η Εθνική με την Εσθονία

Ένα αυτογκόλ του Λαμπρόπουλου στο 44ο λεπτό καταδίκασε σε ήττα (0-1) την Εθνική ομάδα στο ΟΑΚΑ από την Εσθονία, την πρώτη στην Ιστορία μεταξύ των δύο ομάδων.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα περάτωσε τις υποχρεώσεις του στο νεοσύστατο Nations League καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση στο 2ο όμιλο της League C. Στα αξιοσημείωτα της αποψινής αναμέτρησης η 100ή συμμετοχή του Βασίλη Τοροσίδη με τη γαλανόλευκη φανέλα.

Με ενδεκάδα ανανεωμένη κατά τα 9/11, συγκριτικά με το παιχνίδι απέναντι στη Φινλανδία, εμφανίστηκε η ελληνική ομάδα, αφού μόνο Παπασταθόπουλος και Ζέκα ξεκίνησαν βασικοί. Η τριάδα των μέσων Ζέκα, Μπουχαλάκη, Σάμαρη κυριάρχησε στο κέντρο, η Εθνική είχε απόλυτο έλεγχο και περιόρισε τους Εσθονούς στο μισό γήπεδο. Το «νέο αίμα» είχε διάθεση, ήθελε να δείξει πράγματα στον Άγγελο Αναστασιάδη και προσπαθούσε αρκετά στο βαρύ τερέν του ΟΑΚΑ, παρότι η ομοιογένεια του σχήματος ήταν ένα θέμα.

Η κινητικότητα του Μασούρα δημιουργούσε πρόβλημα στην αριστερή άκρη της εσθονικής άμυνας, με το νεαρό επιθετικό να έχει ένα σουτ που έδιωξε σε κόρνερ ο Λέπμετς στο 9΄, ενώ στην εκτέλεσή του ο Καμς παραλίγο να σημειώσει ένα εντυπωσιακό αυτογκόλ, αλλά ο Λέπμετς απέκρουσε σωτήρια και πάλι, σε νέο κόρνερ.

Στο 18΄ ένα αξιόλογο σουτ του Ζέκα πέρασε μόλις άουτ. Στο 21΄ και σε νέα εκτέλεση κόρνερ ο Παπασταθόπουλος γύρισε το σώμα και σούταρε στην αγκαλιά του γκολκίπερ, ο οποίος επενέβη θετικά και στην προσπάθεια του Σάμαρη, στο 28ο λεπτό.

Στο 41΄ η Εθνική είχε άλλη μια καλή στιγμή, όταν ο Λέπμετς βρήκε την μπάλα με τα ακροδάχτυλα στο σουτ του Μπακασέτα και στο 43΄, από «σκάψιμο» του Καρέλη ο Μασούρας σούταρε αδύναμα στην αγκαλιά του αντίπαλου τερματοφύλακα.

Ενάντια στη ροή του αγώνα, όμως, οι Εσθονοί άνοιξαν το σκορ στο 44΄, όταν Ζενιόβ από αριστερά έκανε το γύρισμα στην περιοχή και ο Λαμπρόπουλος, προσπαθώντας να προλάβει τον Σάπινεν, σημείωσε αυτογκόλ.

Στο ίδιο μοτίβο και το δεύτερο ημίχρονο, με τους φιλοξενούμενους να αμύνονται και τους διεθνείς στην επίθεση και στο 54΄, σε κεφαλιά του Μπακασέτα η μπάλα βρήκε στον Βίμαν και έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Λέπμετς.

Η τύχη δεν ήταν πάντως με την Ελλάδα, αφού στο 62΄ το απευθείας φάουλ του Φορτούνη σταμάτησε στο δεξί δοκάρι, ενώ στο 79΄ νέα προσπάθεια του ίδιου, πάλι με φάουλ, κατέληξε στην αγκαλιά του Λέπμετς. Στο 84΄ νέα μεγάλη χαμένη ευκαιρία, με το απίθανο γυριστό του Καρέλη να αποκρούεται ενστικτωδώς από τον Εσθονό τερματοφύλακα σε κόρνερ, στην τελευταία ευκαιρία των διεθνών να σώσουν ένα βαθμό.

Το Nations League ολοκληρώθηκε άδοξα, λοιπόν, για την Ελλάδα. Η Εσθονία σημείωσε την πρώτη νίκη της στη διοργάνωση, σκοράροντας το πρώτο εκτός έδρας γκολ της απόψε. Ο απολογισμός δεν ήταν θετικός για την Εθνική, που ήταν μέτρια έως κακή στα περισσότερα από τα έξι παιχνίδια της. Ο Άγγελος Αναστασιάδης έχει πολλή δουλειά μπροστά του, καθώς σε μερικούς μήνες ξεκινούν τα προκριματικά του Euro 2020 και στόχος της Ελλάδας είναι να βρεθεί στα τελικά.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Γεβγέν Αρανόφσκι (Ουκρανία)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μπακασέτας, Παπασταθόπουλος – Ντμίτριεφ, Ογιάμα, Λέπμετς

Οι συνθέσεις:
ΕΛΛΑΔΑ (Άγγελος Αναστασιάδης): Μπάρκας, Μπακάκης (46΄ Τοροσίδης), Παπασταθόπουλος, Λαμπρόπουλος, Γιαννούλης, Σάμαρης, Ζέκα, Μπακασέτας, Μπουχαλάκης (71΄ Μάνταλος), Μασούρας (57΄ Φορτούνης), Καρέλης.

ΕΣΘΟΝΙΑ (Μάρτιν Ρέιμ): Λέπμετς, Μπαράνοφ, Βίμαν, Ταμ, Καμς, Καλάστε, Ντμίτριεφ, Λεπίστου (68΄ Αντόνοφ), Ζένιοφ (81΄ Πικ), Λουτς, Σάπινεν (86΄ Ογιάμα).Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content