Στις 2 Δεκεμβρίου στο Δουβλίνο η κλήρωση του EURO 2020

Στις 2 Δεκεμβρίου στο Δουβλίνο θα διεξαχθεί η κλήρωση για τα προκριματικά του EURO 2020. Στην κλήρωση θα συμμετάσχουν και οι 55 χώρες μέλη της UEFA και μέσα από μια διαδικασία δέκα αγωνιστικών (ή οκτώ, ανάλογα με τον αριθμό των ομάδων σε κάθε όμιλο), είκοσι ομάδες θα εξασφαλίσουν την πρόκριση τους στην τελική φάση της διοργάνωσης.

Από την κλήρωση των προκριματικών του EURO 2020, θα προκύψουν δέκα όμιλοι, οι πέντε με έξι ομάδες και οι πέντε με πέντε ομάδες.

Οι δύο πρώτες ομάδες από κάθε όμιλο θα προκριθούν στην τελική φάση του Eυρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου. Οι υπόλοιπες τέσσερις ομάδες θα προκριθούν από το Nations League στους αγώνες της τελικής φάσης (φάιναλ φορ, που θα γίνει το Μάρτιο του 2020).

Αν κάποια ομάδα που θα αγωνιστεί στο φάιναλ φορ έχει ήδη εξασφαλίσει πρόκριση στην τελική φάση του EURO μέσω των προκριματικών, θα αντικαθίσταται από την αμέσως επόμενη ομάδα της κατηγορίας της. Η κατάταξη των ομάδων η οποία θα καθορίσει και τα γκρουπ δυναμικότητας για την κλήρωση της 2ας Δεκεμβρίου θα ανακοινωθεί μετά την ολοκλήρωση των ομίλων του Nations League.

Τα προκριματικά του EURO 2020 θα αρχίσουν το Μάρτιο του 2019 και θα ολοκληρωθούν το Νοέμβριο του 2019. Θα διεξαχθούν δύο αγώνες από τις 21 μέχρι τις 26 Μαρτίου, δύο αγώνες στις 7-8 και 10-11 Ιουνίου, δύο αγώνες από τις 5 μέχρι τις 10 Σεπτεμβρίου, δύο αγώνες από τις 10 μέχρι τις 15 Οκτωβρίου και δύο αγώνες από τις 14 μέχρι τις 19 Νοεμβρίου.

Η τελική φάση του EURO 2020 δεν θα γίνει σε συγκεκριμένη χώρα αλλά σε δώδεκα ευρωπαϊκές πόλεις. Για αυτό και στα προκριματικά θα λάβουν μέρος όλες οι χώρες αφού δεν υπάρχει κάποια διοργανώτρια για να περάσει απευθείας. Συγκεκριμένα οι αγώνες θα γίνουν στο Λονδίνο, στο Άμστερνταμ, στο Μπακού, στο Μπιλμπάο, στο Βουκουρέστι, στη Βουδαπέστη, στην Κοπεγχάγη, στη Γλασκόβη, στο Μόναχο, στη Ρώμη και στην Αγία Πετρούπολη.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content