Η Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ νέα ηγέτης των Χριστιανοδημοκρατών

Η Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ αναλαμβάνει τα ηνία του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (CDU), διαδεχόμενη την Άγκελα Μέρκελ, όπως αποφάσισαν οι σύνεδροι του κόμματος, μετά από ψηφοφορία στο Αμβούργο.

Στο β’ γύρο, η κ. Κραμπ-Καρενμπάουερ έλαβε 517 ψήφους (51,7%), επικρατώντας του Φρίντριχ Μερτς, τον οποίο ψήφισαν 482 σύνεδροι 48,2%.

Στην ψηφοφορία συμμετείχαν 999 σύνεδροι.

Στον α’ γύρο η κ. Κραμπ-Καρενμπάουερ είχε λάβει 450 ψήφους (45%) και Φρίντριχ Μερτς 392 ψήφους (39,2%), ενώ τρίτος αναδείχθηκε ο Γιενς Σπαν με 157 ψήφους(15,7%).

Η 56χρονη Άνεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ, πρώην πρωθυπουργός του Ζάαρλαντ και νυν γενική γραμματέας του κόμματος, θεωρείται πιστή της Γερμανίδας καγκελαρίου και εκτιμάται ότι θα βαδίσει επάνω στα χνάρια της.

Σε σύγκριση με τους συνυποψηφίους της, η κ. Κραμπ-Καρενμπάουερ εστιάζει συχνά σε κοινωνικά ζητήματα, όπως η δύσκολη κατάσταση στη γερμανική αγορά ακινήτων.

Η Ανεγκρέτ Κραμπ-Καρενμπάουερ έχει ταχθεί υπέρ της υποδοχής προσφύγων μέχρι από τη Γερμανία, ωστόσο έχει διαμηνύσει ότι το φθινόπωρο του 2015 δεν επιτρέπεται να επαναληφθεί και προκρίνει την εντατικοποίηση των απελάσεων.

Σε ό,τι αφορά την ευρωπαϊκή πολιτική, έχει προειδοποιήσει για τυχόν εμπόδια στο διασυνοριακό εμπόριο και τη διασυνοριακή συγκοινωνία.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Deutsche Welle

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content