Η Τερέζα Μέι νίκησε – Ξεπέρασε την πρόταση μομφής

Δεν «πέρασε» η πρόταση μομφής εις βάρος της Βρετανίδας πρωθυπουργού – 200 βουλευτές των Συντηρητικών ψήφισαν υπέρ της Μέι, 117 κατά.

Απορρίφθηκε η πρόταση μομφής κατά της Τερέζα Μέι από το ίδιο της το κόμμα, με την Βρετανίδα πρωθυπουργό να καταφέρνει να επιβιώσει και να διατηρήσει τη θέση της.

Η συμμετοχή ανήλθε στο 100%, καθώς ψήφισαν και οι 317 βουλευτές των Συντηρητικών. Η Μέι έλαβε 200 ψήφους υπέρ και 117 κατά.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, σχεδόν 200 βουλευτές του Συντηρητικού Κόμματος είχαν δηλώσει δημοσίως ότι θα στηρίξουν με τη ψήφο τους την επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης -και αυτό έγινε.

Η πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας δεν έμεινε στη Βουλή, για να παρακολουθήσει την ανακοίνωση του αποτελέσματος, αλλά επέστρεψε στην Ντάουνινγκ Στριτ, την πρωθυπουργική κατοικία.

Αλώβητη βγήκε η Βρετανίδα πρωθυπουργός από την ψηφοφορία επί της πρότασης μομφής κατά της ηγεσίας της, εξασφαλίζοντας την στήριξη των σε   σύνολο 315 βουλευτών.

Νωρίτερα, ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι ξανά υποψήφια στις επόμενες εκλογές. Η ψηφοφορία ξεκίνησε στις 20:00 ώρα Ελλάδος και διήρκησε δύο ώρες, σε αίθουσα της Βουλής των Κοινοτήτων.

Λίγο πριν την έναρξη της ψηφοφορίας, μιλώντας στους βουλευτές του κόμματός της, η Μέι ανακοίνωσε ότι δεν θα είναι υποψήφια στις επόμενες γενικές εκλογές και  ότι δεν πρόκειται να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές. Μιλώντας στα μέλη της Επιτροπής 1922, η Μέι είπε ότι η συγκεκριμένη χρονική περίοδος είναι «πολύ πολύ άσχημη»  για να προχωρήσει το κόμμα σε αντικατάσταση της ηγεσίας του, καθώς θα πρέπει να ολοκληρώσει με επιτυχία και εγκαίρως τη διαδικασία του Brexit.

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content