Πατριάρχης Θεόδωρος B’: «Σήμερα, γιορτάζει η Αλεξάνδρεια»

Μέσα σε πανηγυρική ατμόσφαιρα και προεξάρχοντος του Πατριάρχου Αλεξανδρείας Θεοδώρου, ο Ελληνισμός της Αλεξάνδρειας εόρτασε χθες το απόγευμα τη μνήμη μίας Αγίας που γεννήθηκε και μαρτύρησε στην πόλη του Μεγάλου Αλεξάνδρου, της Αγίας Αικατερίνης.

Μία Αγία, που κοσμεί με τις εικόνες της, φτιαγμένες σε εργαστήρια της Ρωσίας τον επιβλητικό κοινοτικό ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, όπως τόνισε ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής κ. Θεόδωρος, καλωσορίζοντας τους δεκάδες επισκέπτες από την Ελλάδα, τους Οφφικίαλους, και κυρίως τα Μέλη της Ιεραρχίας του Δευτερόθρονου Πατριαρχείου, που ήρθαν από όλη την Αφρική, τόσο για να συμμετάσχουν στην Ιερά Σύνοδο που ξεκινάει αύριο το πρωί, όσο και για τα σημερινά 64α Σεπτά Γενέθλια του Πατριάρχου.

«Σήμερα, γιορτάζει η Αλεξάνδρεια μας. Σήμερα, εορτάζει αυτή η πόλη που γέννησε αυτή την μεγάλη πριγκίπισσα του πνεύματος, την Αγία Αικατερίνα», τόνισε ο Πατριάρχης Θεόδωρος, ευχαριστώντας τους Αρχιερείς και όλο τον κόσμο που ήρθαν από τόσο μακρινά μέρη για να τιμήσουν τη μνήμη μίας τόσο μεγάλης Αγίας, καθώς επίσης το Πατριαρχείο και τον περικαλλή ναό του Ευαγγελισμού στην Αλεξάνδρεια.

Μα, πάνω από όλα, ο Προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αφρικής ευχαρίστησε τους Μεγάλους Ευεργέτες Αθανάσιο Μαρτίνο και (την εορτάζουσα) Αιγυπτιώτισσα Αικατερίνη Σοφιανού – Μπελεφάντη για την προσφορά τους στην Αλεξανδρινή εκκλησία, τονίζοντας ότι «ό,τι κάνουμε για τον εαυτό μας, πεθαίνει. Ό,τι κάνουμε για τους άλλους, θα μείνει για πάντα… Και αυτά τα έργα των Μεγάλων Ευεργετών θα μείνουν εις τους αιώνες των αιώνων…»

Να σημειωθεί ότι παραβρέθηκαν ο Γενικός Πρόξενος της Αλεξάνδρειας κ. Αθανάσιος Κοτσιώνης, ο Πρόεδρος των Οφφικιάλων του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας καθηγητής Θεόδωρος Παναγόπουλος, η Πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Επιστημόνων Αλεξανδρείας «Πτολεμαίος Α΄» κα Λιλίκα Θλιβίτου, η Πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Αλεξανδρείας κα Αλίκη Αντωνίου και πολύς κόσμος.Romfea.gr

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content