Ρωσικές δυνάμεις άνοιξαν πυρ εναντίον ουκρανικών σκαφών (ΒΙΝΤΕΟ)

Σοβαρό επεισόδιο το οποίο δεν αποκλείεται να πυροδοτήσει εκ νέου την κρίση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας σημειώθηκε στη Μαύρη Θάλασσα και συγκεκριμένα στον Πορθμό Κερτς, που ενώνει τον Εύξεινο Πόντο με τη Θάλασσα του Αζόφ, όταν, σύμφωνα με το Πολεμικό Ναυτικό της Ουκρανίας, σκάφος του ρωσικού λιμενικού άνοιξε πυρ εναντίον ουκρανικού πολεμικού.

Όπως υποστηρίζουν οι Ουκρανοί, τα βλήματα του ρωσικού λιμενικού σκάφους έπληξαν ένα από τα τρία πολεμικά σκάφη της που έπλεαν στην περιοχή, προκαλώντας μεγάλη ζημιά, αποτέλεσμα της οποίας ήταν η αδρανοποίησή του.

Το ρωσικό λιμενικό από την πλευρά του υποστήριξε ότι τρία πολεμικά σκάφη του ουκρανικού ναυτικού πραγματοποίησαν μη εξουσιοδοτημένη πλεύση σε ρωσικά χωρικά ύδατα.

Στο «ζενίθ» βρίσκεται αυτές τις ώρες η ένταση στην περιοχή του Κερτς της Κριμέας, καθώς προ ολίγου άνοιξαν πυρ οι ρωσικές δυνάμεις κατά ουκρανικών σκαφών

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τα ουκρανικά σκάφη βρίσκονταν στον πορθμό του Κερτς έχοντας λάβει διαταγή να συνεχίσουν προς το λιμάνι της Μαριούπολης πάση θυσία αλλά το ρωσικό Ναυτικό τους είχε αποκλείσει στην περιοχή επιδίδοντας τελεσίγραφο για την αποχώρησή τους, με την προειδοποίηση ότι θα ανοίξουν πυρ.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες -μέχρι στιγμής- πληροφορίες, ένας Ουκρανός φέρεται ότι έχει χάσει τη ζωή του κατά την επίθεση των ρωσικών δυνάμεων.

Πηγή:  iefimerida.gr

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content