Στην Κωνσταντινούπολη ο Πούτιν στα εγκαίνια του TurkStream

Ο Τούρκος Πρόεδρος και ο Ρώσος ομόλογος του συναντήθηκαν σήμερα στην Κωνσταντινούπολη, για τα εγκαίνια του υποθαλάσσιου τμήματος του αγωγού φυσικού αερίου TurkStream.

Ερντογάν και Πούτιν έδωσαν μαζί την εντολή για την τοποθέτηση του τελευταίου υποθαλάσσιου τμήματος του αγωγού στη Μάυρη Θάλασσα και παρακολούθησαν μέσω βίντεο την ολοκλήρωση της κατασκευής του έργου.O TurkStream θα συνδέσει άμεσα τα μεγάλα αποθέματα φυσικού αερίου στη Ρωσία με το τουρκικό δίκτυο μεταφοράς φυσικού αερίου και, σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο, μέχρι το τέλος του 2019 αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το επίγειο τμήμα του αγωγού καθώς η κατασκευή θα προχωρήσει εξίσου γρήγορα με το υποθαλάσσιο τμήμα.

«Ο TurkStream έδειξε την αποτελεσματικότητα της σχέσης με την Τουρκία στην επίλυση των πιο σύνθετων προβλημάτων», δήλωσε στην ομιλία του ο Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με το πρακτορείο Sputnic και παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Ερντογάν για την πολιτική θέληση που επέδειξε για την κατασκευή του αγωγού.

«Ο TurkStream συμβαδίζει πλήρως με τα εθνικά συμφέροντα της Τουρκίας», υπογράμμισε, τονίζοντας ότι «σχέδια όπως ο TurkStream δεν κατευθύνονται εναντίον κανενός».Από τη μεριά του, ο Ερντογάν – αφού ευχαρίστησε τον Ρώσο πρόεδρο για την συνεργασία τους – ανέφερε πως πάνω από 5,1 εκατ. τουρίστες από τη Ρωσία έχουν επισκεφτεί την Τουρκία τους τελευταίους εννέα μήνες, γεγονός που αποτελεί νέο ρεκόρ.Πηγή:Καθημερινή

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content