Τα νοσοκομεία του Λονδίνου αντιμέτωπα με ένα «συνεχές τσουνάμι» ασθενών με κορονοϊό

Τα δημόσια νοσοκομεία του Λονδίνου βρίσκονται αντιμέτωπα με ένα «συνεχές τσουνάμι» σοβαρά ασθενών του κορονοϊού και ταυτόχρονα με την απουσία «άνευ προηγουμένου» ποσοστού του προσωπικού του, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος του βρετανικού συστήματος υγείας.

Αφού αύξησαν μαζικά την ικανότητα υποδοχής σε μονάδες εντατικής θεραπείας τις τελευταίες εβδομάδες, τα νοσοκομεία της βρετανικής πρωτεύουσας καλούνται να αντιμετωπίσουν «έκρηξη» του αριθμού των σοβαρά πασχόντων, «ένα είδος συνεχούς τσουνάμι», δήλωσε στο BBC Radio 4 ο Κρις Χόμπσον.

Η κατάσταση επιδεινώνεται από την απουσία του 30%, του 40% ή σε ορισμένες περιπτώσεις και του 50% του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, εξήγησε ο Κρις Χόμπσον κάνοντας λόγο για πρωτοφανές επίπεδο απουσιών.

Σύμφωνα με τον τελευταίο χθεσινό απολογισμό, 463 άνθρωποι έχουν πεθάνει στο Ηνωμένο Βασίλειο από την επιδημία Covid-19, ενώ τα επισήμως καταγεγραμμένα κρούσματα ανήλθαν σε 9.529.

Αντιμέτωπη με την επιδείνωση της κατάστασης τις τελευταίες ημέρες, η κυβέρνηση του ΜπόριςΤζόνσον αναγκάσθηκε να επιβάλει γενικό lock down με περιορισμό κυκλοφορίας των πολιτών και ανακοίνωσε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα λειτουργήσει νοσοκομείο εκστρατείας με 4.000 κλίνες σε συνεδριακό κέντρο του Λονδίνου.

Σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο, περί τις δέκα τέτοιες προσωρινές νοσοκομειακές μονάδες θα τεθούν σε λειτουργία στο Ηνωμένο Βασίλειο. Στόχος είναι η αποφυγή του ιταλικού σεναρίου, με τα υπερκορεσμένα νοσοκομεία, κατάσταση που θα οδηγούσε στην αύξηση της θνητότητας.

«Ελπίζουμε ότι, ίσως εντός τριών εβδομάδων, τα μέτρα θα αρχίσουν να αμβλύνουν την καμπύλη», σχολίασε στο BBC ο Νιλ Φέργκιουσον, επιδημιολόγος, σύμβουλος της βρετανικής κυβέρνησης για την επιδημία του κορονοϊού.

Για την αντιμετώπιση της έλλειψης αναπνευστήρων, οι βρετανικές αρχές παρήγγειλαν 10.000 αναπνευστικές συσκευές στην Dyson, ανακοίνωσε ο όμιλος που είναι γνωστός για τις ηλεκτρικές του σκούπες.

«Αυτή η νέα συσκευή θα μπορεί να κατασκευασθεί γρήγορα, αποτελεσματικά και σε μεγάλες ποσότητες», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα ο όμιλος, που ανταποκρίθηκε στην έκκληση της κυβέρνησης προς τον βιομηχανικό τομέα για την μετατροπή της παραγωγής. Αντίστοιχη έκκληση είχε διατυπωθεί από το Λονδίνο κατά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο.

Περί τα 560.000 άτομα ανταποκρίθηκαν στην έκκληση των βρετανικών αρχών και εγγράφηκαν ως εθελοντές στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Οι Βρετανοί καλούνται απόψε το βράδυ στις 20.00 με την σειρά τους να χειροκροτήσουν από τα μπαλκόνια, τα παράθυρα, τους κήπους ή το κατώφλι τους το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της χώρας.

 

 

ΑΠΕ

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content