Αποφυλακίσθηκε ο Μεταξάκης που είχε πνίξει τα παιδιά του στον Αλμυρό – Είχε καταδικασθεί σε… τρις ισόβια

Εκτός φυλακής βρίσκεται από σήμερα ο παιδοκτόνος Γιώργος Μεταξάκης, που είχε πνίξει το 1999 στον Αλμυρό τα τρία από τα τέσσερα παιδιά του και είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο. Η μόνη απαγόρευση που του επιβλήθηκε, είναι να μην τολμήσει να επισκεφθεί την Κρήτη…

Ο Μεταξάκης είχε καταδικασθεί σε τρις ισόβια χωρίς ελαφρυντικά. Είχε κάνει έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης, αλλά στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο δεν εμφανίστηκε ποτέ. Έτσι παρέμεινε η ποινή που του είχε επιβληθεί. Τώρα, παρά τα “τρις ισόβεια”, αποφυλακίσθηκε…

Το φρικτό, τριπλό έγκλημά του

Η φοβερή περίπτωση του Γιώργου Μεταξάκη, που το Σεπτέμβριο του 1999, για να “εκδικηθεί” τη γυναίκα του, έπνιξε στον Αλμυρό τα τρία από τα τέσσερα παιδιά του, είναι από τα πιο ανατριχιαστικά εγκλήματα που διαπράχθηκαν τις τελευταίες δεκαετίες στη χώρα μας.

Το 1986, ο Γιώργος Μεταξάκης, είχε κλέψει τη δεύτερη ξαδέλφη του, Αργυρώ, παντρεύτηκαν, και μαζί έκαναν 4 παιδιά. Σε όλη τη διάρκεια του γάμου, δεν έλειπαν οι καυγάδες και οι προειδοποιήσεις, από την σύζυγο, ότι θα εγκαταλείψει το σπίτι τους, και θα πάρει μαζί και τα παιδιά τους.

Το Σεπτέμβριο του 1999, η Αργυρώ κάνει πράξη, τις απειλές της και φεύγει από το σπίτι, ξεκινώντας διαδικασίες για το διαζύγιο. Αυτή η εξέλιξη διαταράσσει την ισορροπία του Μεταξάκη, που ωθείται στο αλκοόλ. Ενώ στις συζητήσεις με πρόσωπα του οικογενειακού περιβάλλοντος, φαίνεται μεταμελημένος, και έτοιμος να δώσει το διαζύγιο στη σύζυγο του, αυτός καταστρώνει το νοσηρό σχέδιο του και το καταγράφει σε ένα ημερολόγιο.

Στις 20 Σεπτεμβρίου το 1999 ο Γιώργος Μεταξάκης επιβιβάζεται στο αυτοκίνητο του παίρνοντας μαζί του τη 12χρονη κόρη του, το γιό του Γιάννη 10 ετών, το γιό του Νίκο 4 ετών και το δίχρονο αβάπτιστο αδελφάκι τους και ξεκινούν να πάνε μία βόλτα, που αποδείχθηκε βόλτα χωρίς γυρισμό.

Ο Μεταξάκης οδήγησε το αυτοκίνητο μέχρι τον Aλμυρό ποταμό, σταμάτησε και ξαφνικά έδεσε τα χέρια της κόρης του, στο λεβιέ ταχυτήτων για να μην μπορεί να κινηθεί, πήρε τα αγόρια στην όχθη του ποταμού και τα πέταξε στα κρύα και ορμητικά νερά του.

Μόλις ολοκλήρωσε την αποτρόπαια πράξη του, επιβιβάστηκε ξανά στο αυτοκίνητό του και κατευθύνθηκε με την ανυποψίαστη ως εκείνη τη στιγμή κόρη του στην περιοχή του Mοχού, όπου και την εγκατέλειψε.

Την επόμενη μέρα συνελήφθη ενώ προσπαθούσε να διαφύγει κάπου στα όρη του Λασιθίου, έχοντας ξυριστεί για να παραπλανήσει την αστυνομία.

Μέτα την σύλληψή του είπε πως ο πνιγμός  των παιδιών του ήταν  ατύχημα και θολωμένος καθώς ήταν προσπαθούσε να διαφύγει.

Όπως γράφει στο ημερολόγιο του, «Αγαπάω τα παιδιά μου. Αλλά εσύ μου τα στερείς. Εσύ φταις για όλα. Όταν πεθάνω, να με θάψετε μαζί τους». Πίστευε πως με αυτό τον τρόπο θα εκδικούνταν την σύζυγό του με την οποία ήταν ήδη σε διάσταση και θα την έκανε να γυρίσει κοντά του.

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content