Διακοπή στη δίκη για το C4I λόγω ψύχους!!

Το τσουχτερό κρύο που επικράτησε στην δικαστική αίθουσα που εκδικάζεται η δίκη των κατηγορουμένων για την παραλαβή του C4I, οδήγησε στην διακοπή της συνεδρίασης.

Εάν και η έδρα αναζήτησε την ύπαρξη άλλης αίθουσας για να συνεχιστεί η διαδικασία, εντούτοις τέτοια δεν βρέθηκε, με αποτέλεσμα το δικαστήριο να διακόψει την διαδικασία του για τις 5 Δεκεμβρίου. Συνήγοροι και ακροατήριο, βρέθηκαν για μία ακόμη φορά στην αίθουσα με τα παλτό, ενώ και η εισαγγελέας ζήτησε διακοπή για να φέρει το πανωφόρι της.

Με την έναρξη της διαδικασίας, τον λόγο πήρε η πλευρά της αμερικανικής SAIC, μέσω του δικηγόρου κ. Θέμη Σοφού, ο οποίος επικαλούμενος την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστήριου, ζήτησε την αποβολή του ελληνικού δημοσίου από την πολιτική αγωγή. Όπως είπε, σύμφωνα με την απόφαση, την οποία έχει επικυρώσει και το Εφετείο της Αθήνας, το ελληνικό δημόσιο οφείλει να καταβάλει στην αμερικανική εταιρία- η οποία ανέλαβε το έργο της ασφάλειας των ολυμπιακών αγώνων- 39.700.000 ευρώ.

Ανάλογα αιτήματα για την αποβολή του ελληνικού δημοσίου αναμένεται να υποβληθούν και από άλλους συνηγόρους κατηγορουμένων.

Πηγή:iefimerida

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content