Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι ένα χρονικό πολιτικής εξαπάτησης

«Η πορεία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι ένα χρονικό πολιτικής εξαπάτησης αλλά και οικονομικής και κοινωνικής καθήλωσης», δήλωσε ο Γραμματέας της ΝΔ και Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης στο ρ/σ του Alpha 98.9 και τον δημοσιογράφο κ. Χάρη Ντιγριντάκη.

 

Βασικά σημεία της συνέντευξης:

 

  • Η πορεία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι ένα χρονικό πολιτικής εξαπάτησης αλλά και οικονομικής και κοινωνικής καθήλωσης. Πολιτική εξαπάτηση γιατί υποσχέθηκε τα πάντα στους πάντες. Οικονομική καθήλωση γιατί με την «περήφανη διαπραγμάτευση του 2015» καθήλωσαν κυριολεκτικά την οικονομία, έκλεισαν τις τράπεζες, επέβαλαν κεφαλαιακούς ελέγχους, έφεραν το 3ο και το 4ο μνημόνιο και ψήφισαν επιπλέον 10 δις ευρώ περίπου μέτρα. Όλα αυτά την ώρα που η χώρα έβγαινε από την κρίση.

 

  • Ο τυχοδιωκτισμός της κυβέρνησης το 2015 ζημίωσε την οικονομία με πάνω από 100 δις ευρώ και έφερε πρόσφατα μέτρα ύψους 9,5-10 δις ευρώ. Δέσμευσε τη χώρα μακροπρόθεσμα σε παράλογα πλεονάσματα, εκχώρησε τη δημόσια περιουσία για 99 χρόνια και έφερε και τους πλειστηριασμούς της 1ης κατοικίας.

 

  • Είναι μια Κυβέρνηση που μοιράζει κόλλυβα. Το κοινωνικό μέρισμα που διανέμει δεν είναι προϊόν της αναπτυξιακής διαδικασίας της οικονομίας αλλά της υπερφορολόγησης και της εσωτερικής στάσης πληρωμών.

 

  • Η Κυβέρνηση ξεζουμίζει, υπερφορολογεί και έχει διαλύσει τη μεσαία τάξη. Ο κ.Τσίπρας δημιουργεί πελάτες και δεν επενδύει στους πολίτες. Η χώρα με τον κ. Τσίπρα περιμένει στο τέλος του χρόνου με το χέρι τεντωμένο για να λάβει το επίδομα. Ταυτόχρονα, το αποθεματικό του προϋπολογισμού έφτασε σχεδόν στο 1 δις ευρώ μετά την έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

 

  • Την ίδια ώρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η ΝΔ μιλούμε για μια Ελλάδα περήφανη, αισιόδοξη που θα δημιουργεί, που πρέπει να στέκεται στα πόδια της, που θα έχει δεύτερες ευκαιρίες και ανοιχτές τράπεζες.

 

  • Με άνεση σκορπίζονται, εγκρίνονται και μοιράζονται δαπάνες χωρίς καμία λογοδοσία. Η χώρα αυτή δεν μπορεί να σωθεί αν δεν μπει μια τάξη σε όλα τα επίπεδα και κυρίως στη διαχείριση των χρήματων του ελληνικού λαού. Αυτά τα χρήματα δεν ανήκουν στον κ. Τσίπρα είναι μέρος των χρήματων που έχει χαθεί από το πορτοφόλι του ελληνικού λαού.

 

  • Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει γονατίσει κυριολεκτικά αγρότες και κτηνοτρόφους. Αύξησε την προκαταβολή του φόρου από 27,5 % που ήταν επί ΝΔ στο 100% και την εισφορά αλληλεγγύης έως 120%. Φορολόγησε από το πρώτο ευρώ τις κοινοτικές επιδοτήσεις.

 

  • Ο φόρος για το κρασί και για τη μπύρα ήταν αναποτελεσματικός. Γονάτισε και δεν κατάφερε να συγκεντρώσει το προβλεπόμενο ποσό των 110 εκατομμυρίων ευρώ που είχαν αρχικά υπολογίσει. Τα 15 εκατ. εισπράχθηκαν μόνο και τα υπόλοιπα χάθηκαν.

 

  • Αυτή η κυβέρνηση είχε πει ότι θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ αντί αυτού συμπεριέλαβε και τα αγροτεμάχια στο συμπληρωματικό του ΕΝΦΙΑ, προσπαθώντας να δημιουργήσει ένα θολό τοπίο την ώρα που ο αγροτικός κόσμος γονάτισε κυριολεκτικά.

 

  • Δεσμευόμαστε για τη μείωση του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια στο 13% από 24% που είναι σήμερα. Κατάργηση του φόρου στο κρασί, ενθάρρυνση των παραγωγών, απορρόφηση όλων των προγραμμάτων αγροτικής ανάπτυξης 2014-2020. Μείωση φορολογίας στα αγροτικά συλλογικά σχήματα και στους συνεταιρισμούς από το 13% στο 10%. Μείωση φορολογίας στα φυσικά πρόσωπα στο 9%.

 

  • Η ΝΔ επενδύει στην ιδιωτική οικονομία και εμπιστεύεται τους Έλληνες πολίτες που θέλουν να δημιουργήσουν. Δημιουργώντας ένα κράτος ασφαλές, δημιουργικό και άκρως αναπτυξιακό. Η ανάπτυξη δεν έρχεται μέσα από επιδόματα. Η επανεκκίνηση της οικονομίας δεν έρχεται με τις ωραίες ευχές του κ Τσίπρα, του κ. Χουλιαράκη και του κ. Τσακαλώτου.
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content