Θλιβερός και φέτος ο απολογισμός των επεισοδίων με αφορμή τη δολοφονία Γρηγορόπουλου

 

Θλιβερός είναι και φέτος ο απολογισμός των επεισοδίων που έγιναν στην Αθήνα αλλά και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας, με αφορμή την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Δυστυχώς, η έκκληση κατά της βίας που απηύθυνε δημόσια η μητέρα του άτυχου αυτού παιδιού, δεν εισακούσθηκε από τους κουκουλοφόρους, που επιδόθηκαν σε όργιο βανδαλισμών εναντίον καταστημάτων και επιχειρήσεων και εξαπέλυσαν λυσσώδεις επιθέσεις εναντίον των αστυνομικών.

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε η περιοχή των Εξαρχείων, μετά το τέλος της πορείας στο κέντρο της Αθήνας, ενώ ανάλογο ήταν μέχρι αργα τη νύκτα, το σκηνικό και στη Θεσσαλονίκη.

Θλιβερά επεισόδια είχαμε και στο Ηράκλειο, όπου η δράση των κουκουλοφόρων περιορίσθηκε κυρίως σε επιθέσεις εναντίον καταστημάτων και κάδων απορριμμάτων. Πέτρες και άλλα αντικείμενα εκτοξεύθηκαν εναντίον αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν με περιορισμένη χρήση χημικών και βομβίδες κρότου – λάμψης.

oznor

Ανάλογη ήταν η εικόνα και στα Χανιά, όπου ομάδες νεαρών προκάλεσαν ζημιές. Κάποιες ομάδες διαδηλωτών αποσπάσθηκαν απο την πορεία για το Γρηγορόπουλο και άρχισαν δική τους διαδρομή προς τη Σπλάντζα, πετώντας πέτρες και καίγοντας κάδους απορριμμάτων.

Στην Αθήνα η νύκτα ήταν πολύ πιο δύσκολη, αφού γύρω από το Πολυτεχνείο στήθηκαν οδοφράγματα, οι αντιεξουσιαστές πετούσαν βόμβες μολότοφ, πέτρες, κομμάτια από μάρμαρο και διάφορα άλλα αντικείμενα, προς τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απαντούσαν με κρότου λάμψης.

Τέσσερις τραυματίες από τα επεισόδια

Από τα επεισόδια που σημειώθηκαν στην πορεία για τα δέκα χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου έχουν τραυματιστεί συνολικά τέσσερα άτομα μεταξύ των οποίων και δύο αστυνομικοί.

Ο ένας εκ των δύο  διαδηλωτών  δέχθηκε στον μηρό του βολίδα κρότου-λάμψης , κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων των αστυνομικών δυνάμεων με τους κουκουλοφόρους.

Παράλληλα, ένας ακόμη νεαρός άνδρας  μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό με αναπνευστικά προβλήματα.

Ακόμη, στο 401 στρατιωτικό νοσοκομείο μεταφέρθηκαν και δύο αστυνομικοί. Ο ένας φέρει χτύπημα στο πόδι και ο άλλος έχει υποστεί κάταγμα στο χέρι, έπειτα από χτύπημα με ναυτική φωτοβολίδα. Το περιστατικό του αστυνομικού κρίνεται, επίσης, σοβαρό.

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content