Καλοτρώνε όσοι ταξιδεύουν με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος!

Tις (υπερβολικές) ανέσεις που απολαμβάνουν όσοι, πρωθυπουργός και υπουργοί, ταξιδεύουν με το πρωθυπουργικό αεροπλάνο, παρουσιάζει σε ειδικό σημερινό δημοσίευμά του το “Πρώτο Θέμα”.

Μεταξύ όσων αναφέρει, είναι και το μενού των ταξιδιωτών. Σύμφωνα με το δημοσίευμα:

Στο πρωθυπουργικό αεροσκάφος θα σερβίρονται πλέον 4 τύποι πρωινού: α) ομελέτα και μανιτάρια ψητά, β) ομελέτα με τυρί, λουκάνικο και πατάτες, γ) ομελέτα με ζαμπόν, τυρί και πατάτες, δ) αυγά scrabble (έτσι αναφέρονται στο μενού, εννοούν τα scrambled αυγά) με ζαμπόν και πατάτες. Φυσικά προσφέρονται επίσης γάλα, βουτήματα, κρουασάν βουτύρου, ψωμί μπριός λευκό και πολύσπορο, βούτυρο, μέλι και μαρμελάδα. 

Κρέας ή ψάρι;

Ο κατάλογος των ζεστών γευμάτων περιλαμβάνει 15 πιάτα, παρακαλώ, για να καλύπτουν κάθε γούστο και όρεξη. Στα προσφερόμενα γεύματα ή δείπνα υπάρχει απαραίτητα επιλογή μεταξύ κρέατος και ψαριού, ενώ στο μενού κάθε πτήσης περιλαμβάνονται και πιάτα ζυμαρικών, καθώς και προτεινόμενα γεύματα για χορτοφάγους «ώστε να καλύπτουν τυχόν ιδιαίτερες επιθυμίες και πιθανές αλλεργίες», όπως αναφέρεται στη σύμβαση.

Βοδινό φιλέτο και κοτόπουλο στήθος φιλέτο στη σχάρα, με σάλτσα, πατάτες καρέ και ψητά λαχανικά αποτελούν τη βασική πρόταση κρέατος. Σολομός, φιλέτο σχάρας και πέρκα φιλέτο φούρνου αλά σπετσιώτα συνοδευόμενα με ρύζι και ψητά λαχανικά, γαριδομακαρονάδα και χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι είναι οι επιλογές ψαριών και θαλασσινών. Φυσικά μουσακάς και παραδοσιακά πιάτα λαδερών (γεμιστά, αγκινάρες αλά πολίτα, φασολάκια πράσινα με κόκκινη σάλτσα και πατάτες) είναι στον κατάλογο. Ο,τι τραβά η ψυχή των κυβερνώντων.

Και ζυμαρικά έχουμε

Οι πένες με λαχανικά και τα μακαρόνια σπαγγέτι με κόκκινη σάλτσα συνθέτουν τα πιάτα πλούσια σε υδατάνθρακες, ενώ οι λάτρεις των χάμπουργκερ μπορούν να τα απολαύσουν είτε με μοσχαρίσιο μπιφτέκι είτε με μπιφτέκι κοτόπουλου, συνοδεύοντάς τα με μαριναρισμένες πατάτες με φλοιό.

Από σαλάτες το κατάστημα (ουπς, το αεροσκάφος) διαθέτει του Καίσαρα, Romana, χωριάτικη, αγγουροντομάτα και πράσινη με tomatοes cherry και κρουτόν.

Και νηστίσιμα

Υπάρχει και ο νηστίσιμος δίσκος με κύριο θαλασσινά (γαρίδες, χταπόδι), ορντέβρ μελιτζανοσαλάτα, ντολμαδάκια γιαλατζί, αγγουροντομάτα και γλυκό. Επίσης, club sandwiches θαλασσινών, αλλαντικών-τυριών αλλά και νηστίσιμα club sandwiches με ψητά λαχανικά, καθώς και σάντουιτς με μπαγκέτες και τοστ με ζαμπόν-τυρί, σολομό καπνιστό, τονοσαλάτα και ψητά λαχανικά.

Οι γλυκατζήδες δεν έχουν παράπονο: σοκολατίνα, μιλφέιγ, προφιτερόλ, τιραμισού, σοκολατάκια, χαλβάς είναι μερικές από τις επιλογές.

Επειδή κάποιος μπορεί και δικαίως να σκεφτεί αν υπάρχει καφές (είναι χωνευτικός, να τα λέμε και αυτά), η απάντηση είναι… βεβαίως. Και όχι μόνο καφές. Αλλά και αναψυκτικά, χυμοί και διάφορα snaks.

Ο λογαριασμός

Σε κάθε πολυτελές εστιατόριο, αλλά κυρίως όταν πληρώνουν άλλοι, κανείς δεν κοιτάει τον τιμοκατάλογο στην αρχή. Αδιάφορα πράγματα. Μόνο τον λογαριασμό στο τέλος βλέπει, απλώς για περιέργεια.
Ο λογαριασμός, λοιπόν, είναι 60.000 ευρώ τον χρόνο επί τέσσερα χρόνια που διαρκεί η σύμβαση (με την εταιρεία Καταρράκτης Σαλαπατάρας Catering), την οποία υπέγραψε η κυβέρνηση, μας κάνουν 240.000.

 

Πρώτο Θέμα

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content