Συνάντηση του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών με την Κ.Ο. του ΚΚΕ

Αθήνα 29.11.2018

Την Τρίτη 27.11.2018 πραγματοποιήθηκε στη Βουλή συνάντηση του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα με την Κ.Ο. του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας. Η συνάντηση έγινε σε άριστο κλίμα και ήταν γόνιμη καθώς προέκυψαν προτάσεις και ιδέες συνεργασίας για την περαιτέρω κλιμάκωση του αγώνα. Στη συνάντηση συμμετείχαν, εκ μέρους της Κ.Ο. του ΚΚΕ, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Λαμπρούλης και η βουλευτής Β´ Πειραιά Διαμάντω Μανωλάκου, ενώ εκ μέρους του Εθνικού Συμβουλίου οι Αντιστασιακοί Βασίλης Μπρακατσούλας, Δημήτρης Παλαιολογόπουλος και Χρήστος Τσιντζιλώνης, ο Στρατηγός ε.α. Δημήτρης Αλευρομάγειρος και οι Γιάννης Χατζηαντωνίου, Δημήτρης Χαντζαρόπουλος και Αριστομένης Συγγελάκης. 

Στο πλαίσιο της συνάντησης υπήρξε ανταλλαγή απόψεων για το μείζον ζήτημα της διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών, εν όψει και της επικείμενης εισαγωγής στην Ολομέλεια του Πορίσματος της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Διεκδίκησης, με εστίαση στις κατάλληλες ενέργειες στις οποίες πρέπει να προχωρήσει η Ελληνική Δημοκρατία (κυρίως: επίδοση ρηματικής διακοίνωσης στη γερμανική κυβέρνηση, παροχή άδειας από τον Υπουργό Δικαιοσύνης για την εκτέλεση των αμετάκλητων αποφάσεων της Ελληνικής Δικαιοσύνης υπέρ των θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας, πίεση για τη σύναψη Συνθήκης Ειρήνης μεταξύ Ελλάδας και Ο.Δ. Γερμανίας). Επίσης υπήρξε ενημέρωση για τις πολλαπλές πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει το Εθνικό Συμβούλιο για την κινητοποίηση της ελληνικής κοινωνίας, την άσκηση πίεσης στην ελληνική κυβέρνηση και την περαιτέρω διεθνοποίηση του αγώνα. Τονίστηκε η καταλυτική συμβολή στον αγώνα, ιδίως τα «πέτρινα χρόνια», δημοκρατών και συλλογικοτήτων από τη Γερμανία, καθώς και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αντιστασιακών – Αντιφασιστών (FIR). 

Κοινή μας πεποίθηση είναι ότι δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια αναβολής της διεκδίκησης και οφείλει η Κυβέρνηση να προχωρήσει στις κατάλληλες ενέργειες σθεναρής και μεθοδικής διεκδίκησης. Κοινή επίσης και η αξίωση κατάργησης των νεοαποικιοκρατικών μεθοδεύσεων («Ελληνογερμανική Συνέλευση», «Ελληνογερμανικό Ταμείο για το Μέλλον», «Ελληνογερμανικό Ίδρυμα Νεολαίας κ.α.), που έχουν ως στόχο την παραχάραξη της ιστορίας, την υπονόμευση της διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών και την περαιτέρω διείσδυση των γερμανικών συμφερόντων στη χώρα μας. Στο πλαίσιο της συνάντησης, τέλος, εκφράστηκε η ικανοποίηση του Εθνικού Συμβουλίου για τη διαχρονική στήριξη του αγώνα για Δικαιοσύνη και Αποζημίωση από το Κ.Κ.Ε. και διατυπώθηκε η ανάγκη ακόμα στενότερης συνεργασίας.

Θα ακολουθήσουν συναντήσεις με όλα τα δημοκρατικά πολιτικά κόμματα, που μετέχουν στη Βουλή και την Ευρωβουλή και με τον Πρόεδρο της Βουλής με στόχο μας την κλιμάκωση του αγώνα διεκδίκησης. Μεσοπρόθεσμος, παράλληλος, στόχος μας η δημιουργία ενός πανεθνικού-παλλαϊκού κινήματος διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών, που θα φέρει, χωρίς άλλο, τη νίκη και τη δικαίωση της Αντίστασης και της Θυσίας του ελληνικού λαού.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content