Επετειακά γραμματόσημα της Προεδρικής Φρουράς

Συμπλήρωσε 150 χρόνια λειτουργίας

Στην κυκλοφορία της αναμνηστικής σειράς γραμματοσήμων με τίτλο «150 χρόνια Προεδρική Φρουρά» προχώρησαν σήμερα τα ΕΛΤΑ.

Πρόκειται για την ίδια ημερομηνία που γράφτηκαν οι πρώτες σελίδες της ιστορίας της με το Βασιλικό Διάταγμα του Γεωργίου Α΄. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση των ΕΛΤΑ «Οι διακριθέντες στη στρατιωτική αρετή Υπαξιωματικοί, αποτελούσαν ένα μάχιμο και τελετουργικό «Άγημα», υπόδειγμα για τον υπόλοιπο Στρατό. Στο πέρασμα του χρόνου σημειώθηκαν αλλαγές στην ονομασία και τη σύνθεσή της, όσο και στην αποστολή της ωστόσο αυτό που έμεινε αναλλοίωτο, είναι τα ποιοτικά της χαρακτηριστικά.

Οι Εύζωνες αποτελούν συνώνυμο της ελευθερίας, της ανδρείας και της λεβεντιάς. Ρίγη συγκίνησης διαπερνούν κάθε Έλληνα στο θέαμα του επιβλητικού βηματισμού των Ευζώνων. Αισθήματα θαυμασμού και σεβασμού χαρακτηρίζουν τις αντιδράσεις ανθρώπων κάθε εθνικότητας, που έχουν την τύχη να τους παρακολουθήσουν, αναζητώντας μια φωτογραφία δίπλα τους.

Στη εκδήλωση έκανε δηλώσεις ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κ.Προκόπης Παυλόπουλος.

Όλα τα Φιλοτελικά προϊόντα θα πωλούνται από το Κεντρικό Φιλοτελικό Κατάστημα (Λυκούργου 5 & Απελλού–100 38 ΑΘΗΝΑ) και από τα Ταχυδρομικά Καταστήματα μέχρι εξαντλήσεως. Εξαιρούνται οι Φ.Π.Η.Κ που θα αποσυρθούν στις 11 Δεκεμβρίου 2019.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content