Απολογία Πισπιρίγκου: «Θα είμαι για πάντα η μαμά της Τζωρτζίνας, δεν θα πείραζα ούτε μια τρίχα της, αρνούμαι τις κατηγορίες»
Ξεκίνησε στις 3 ακριβώς το μεσημέρι της Τετάρτης στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου για την υπόθεση θανάτου της Τζωρτζίνας.
«Ήμουν και θα είμαι η μαμά της Τζωρτζίνας και αυτό το δικαίωμα δεν θα μου το στερήσει ποτέ κανείς. Αρνούμαι κατηγορηματικά τις κατηγορίες. Δεν θα περνούσε ποτέ από το μυαλό μου να πειράξω μια τρίχα από τη κόρη μου. Εδώ δεν μιλούσαν για το παιδί το δικό μου. Η Τζωρτζίνα γεννήθηκε το 2013 στη Πάτρα, είχα ομαλή εγκυμοσύνη. Γεννήθηκε με καισαρική γιατί έκανε παλμούς τις τελευταίες ώρες του τοκετού», είπε αρχίζοντας την απολογία της η κατηγορούμενη μιλώντας συχνά για τη πρωτότοκη κόρη της σε ενεστώτα χρόνο.
Με σπασμένη φωνή και δάκρυα στα μάτια, η κατηγορούμενη συνέχισε: «Μόλις την είδα πρώτη φορά ήταν ένα πλασματάκι…. με κοίταξε…. Στη πρώτη φωτογραφία μας και με το μπαμπά της την κοιτάμε με τόση αγάπη. Αυτό το πλασματάκι με έκανε μαμά για πρώτη φορά. Όταν με κοίταξε μου έδωσε το νόημα της ζωής. Εκείνη την ημέρα της ορκίστηκα ότι θα είμαι για πάντα δίπλα της για ότι χρειαστεί. Όσο ήταν μωρό είχε κολικούς, όμως μεγάλωνε φυσιολογικά δίπλα μας. Ζούσαμε σε σπίτι που μου είχε παραχωρήσει ο θείος μου. Το 2014 μετακομίσαμε και για να έχει ένα δωμάτιο η Τζωρτζίνα. Είχε δικό της δωμάτιο όταν μετακομίσαμε. Είχε το παρατσούκλι το δωμάτιο αυτό Τζωρτζίνα – πεταλούδα. Ήταν ένα δωμάτιο φωτεινό (…). Όταν έγινε 1,5 γεννήθηκε και η Μαλένα, ήταν μαζί στο ίδιο δωμάτιο».
Ολομέτωπη επίθεση Κούγια στην πρόεδρο του δικαστηρίου για τον θάνατο της Τζωρτζίνας
Με βαρύτατους χαρακτηρισμούς κατά του καθηγητή τοξικολογίας Ν.Ράικου ο οποίος και είχε εντοπίσει τη θανατηφόρα δόση κεταμίνης στο αίμα της μικρής Τζωρτζίνας, ανέπτυξε ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξης Κούγιας, την αίτηση εξαίρεσης που υπέβαλε κατά της προέδρου του δικαστηρίου εννέα μήνες μετά την έναρξη της πολύκροτης δίκης.
Ο κ. Κούγιας επί της ουσίας ανέφερε ότι η πρόεδρος με τη στάση της παρεμπόδισε την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης καθώς, όπως είπε, επέδειξε συμπεριφορές που μπορούν να επηρεάσουν την κρίση των ενόρκων. Μεταξύ αυτών των συμπεριφορών ήταν, όπως είπε, και η απόφαση του δικαστηρίου να μην κλητευθεί σειρά κρίσιμων μαρτύρων που η πλευρά της κατηγορούμενης πρότεινε, όπως και η απόφαση να μην κλητευθεί ξανά μετά την αρχική του κατάθεση ο κ. Ράικος.
Κατ’ επανάληψη ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου τόνισε ότι το δικαστήριο όφειλε να κάνει δεκτό το αίτημά του για να κληθεί για μια ακόμη δικάσιμο ο κ. Ράικος ώστε να του θέσει σειρά ερωτημάτων που, όπως είπε, ανέκυψαν από τη διαδικασία και από τις καταθέσεις των μαρτύρων ειδικών γνώσεων. «Είναι ένας επιστήμονας απατεώνας, βρήκε το ροκουρόνιο ένα χρόνο μετά. Σε αυτή την υπόθεση το αίσθημα ασφαλείας δικαίου έχει καταρρακωθεί, ας πάει στο διάολο η κυρία κατηγορουμένη. Της έβγαλαν ένταλμα και μετά πανηγύριζαν στα πρωινάδικα και ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης πανηγύριζε. Ο ιατροδικαστής Σ. Μπουζιάνης κατάθεσε ότι το παιδί ήταν ζωντανό στη διασωλήνωση. Αυτό δεν έπρεπε να το εξετάσετε;», είπε ο κ. Κούγιας αποκαλώντας τον κ. Ράικο «συνταξιούχο φοιτητή που έγινε γιατρός στα 47 του και με «γλειψίματα από εδώ και εκεί έγινε καθηγητής».
Όπως μάλιστα ανέφερε στο ακροατήριο, ο κ. Ράικος συνέκρινε άσχετες περιπτώσεις θανάτων από κεταμίνη με τον θάνατο της Τζωρτζίνας για να στείλει στην φυλακή την κατηγορούμενη. «Είναι σκάνδαλο που έχουν μια γυναίκα με αυτό το πόρισμα στη φυλακή για να πανηγυρίζει ο κ. Τσιάρας με την παρέα του. Γιατί να μην αποδείξει η κυρία κατηγορουμένη την αθωότητά της για να μην ταλαιπωρηθεί ο κ. Ράικος και τον φέρετε μια ακόμη ημέρα εδώ να τον εξετάσω; Πως κοιμάται αυτός ο άνθρωπος ήσυχος το βράδυ;», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κούγιας.
Ακόμη, ανέφερε πως η πρόεδρος με την στάση της προκάλεσε υπόνοιες μεροληψίας στην κατηγορούμενη, αφού αφιέρωσε μεγάλο χρόνο για εξέταση νοσηλευτριών ενώ στέρησε από την κατηγορούμενη την εξέταση βασικών μαρτύρων που εκείνη πρότεινε. «Η κυρία πρόεδρος ρωτούσε τις νοσηλεύτριες αν η κατηγορούμενη ήταν ψύχραιμη και αν η κατάληξη της Τζωρτζίνας ήταν αναμενόμενη ή αιφνίδια. Ρωτούσε για θέματα που είναι αδιάφορα για την υπόθεση ή ρωτούσε τις νοσηλεύτριες για ιατρικά θέματα. Είναι δυνατόν να ρωτάς για ιατρικά ζητήματα τις νοσοκόμες; Και να στερείς από τον κατηγορούμενο την επανεξέταση σημαντικών μαρτύρων, όπως ο κ. Ράικος» ανέφερε ο συνήγορος αναπτύσσοντας την αίτηση εξαίρεσης σε βάρος της προέδρου.
Επιπλέον κ. Κούγιας στάθηκε ιδιαίτερα στις αποφάσεις του δικαστηρίου με τις οποίες απορρίφθηκαν αιτήματα που υπέβαλλε και τα οποία, όπως είπε, θα βοηθούσαν στη διαλεύκανση της υπόθεσης. «Γιατί στερήσατε από την υπεράσπιση την επανεξέταση του κ. Ράικου, την τσουβάλιασαν την κατηγορουμένη και την έβαλαν στη φυλακή. Τι θα πάθαινε ο κ. Ράικος αν ξαναέρχονταν;» είπε ο συνήγορος ο οποίος αναφέρθηκε ακόμη στην μη κλήτευση στο δικαστήριο της ιατροδικαστή Χαράς Σπηλιοπούλου, της τοξικολόγου Ιωάννας Λευκίδου, του ιατροδικαστή Συμεών Μεσογίτη, κ.ά. και στην απόφαση του δικαστηρίου για μη προσκόμιση στη δίκη αρχείων νοσοκομείων για τα φάρμακα που ελάμβανε η μικρή Τζωρτζίνα, κ.ά.
Πρώτο Θέμα