Οσο προχωρούν οι έρευνες για το «θρίλερ» με τον θάνατο των τριών κοριτσιών στην Πάτρα, τόσο η Ρούλα Πισπιρίγκου βρίσκεται σε όλο δυσκολότερη θέση.
Τα νέα στοιχεία που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας «καίνε» την Πισπιρίγκου και ειδικά τα ψηφιακά ίχνη που έχει αφήσει με τις αναζητήσεις της.
Η 33χρονη κατηγορούμενη για τον θάνατο της κόρης της, φαίνεται πως προέβη μεν στο σβήσιμο των αναζητήσεών της στο διαδίκτυο, ωστόσο οι διαφημίσεις της Google την προδίδουν, αφού «δείχνουν» επί της ουσίας τι ακριβώς έψαχνε.
Σύμφωνα με τα όσα υποστήριξε ο Βασίλης Λαμπρόπουλος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega, η Ρούλα Πισπιρίγκου αναζήτησε αυτό το οποίο αρνείτο ότι γνώριζε: την κεταμίνη.
Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του δημοσιογράφου, η Ρούλα Πισπιρίγκου έκανε αυστηρά αναζητήσεις για την κεταμίνη, γι’ αυτό και στη συνέχεια εμφανίζονταν αντίστοιχες διαφημίσεις.
Και μπορεί στη συνέχεια να έσβησε τα ίχνη της, ωστόσο οι διαφημίσεις την «πρόδωσαν». Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό ότι δεν εμφανίζεται διαφήμιση για άλλες ουσίες!
«Δεν εξέτασαν αυτές καθεαυτές τις αναζητήσεις των συσκευών αλλά επικεντρώθηκαν στο στοιχείο που κοιτούν σχεδόν πάντα στην αρχή. Πρόκειται για το υπολογιστικό νέφος (cloud) που βρίσκει τους κωδικούς και μπαίνουν μέσα σε αυτό το νέφος. Εκεί διαπιστώθηκε ότι η Ρούλα Πισπιρίγκου γνώριζε και έχει διαγράψει στοιχεία. Έχουν διαγραφεί στοιχεία σε παρελθοντικές αναζητήσεις που θα επιχειρηθεί να ανακτηθούν από έλεγχο στα κινητά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Λαμπρόπουλος, τονίζοντας πως «έχουν σβηστεί τα στοιχεία τελευταίων ετών που πιθανώς να οδηγούν σε αναζητήσεις ύποπτων ουσιών τα προηγούμενα χρόνια».
Συνήγορος Πισπιρίγκου: Έψαχνε αναισθητικά φάρμακα
Ο Όθων Παπαδόπουλος, δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου, πάντως, ισχυρίστηκε ότι δεν έψαχνε δολοφονικές ουσίες, αλλά αναισθητικά φάρμακα.
«Είναι μια διαδικασία έρευνας που κινείται παράλληλα τόσο σε δικαστικό όσο και σε δημοσιογραφικό επίπεδο. Είναι δύσκολη υπόθεση, με μεγάλο ηθικό φορτίο και μεγάλη τοξικότητα», εξήγησε.
Ο κ. Παπαδόπουλος απάντησε και για τις διαδικτυακές αναζητήσεις της 33χρονης για αναισθητικές ουσίες, που έγιναν στο διάστημα 12 Ιανουαρίου μέχρι και τη σύλληψή της, αναφέροντας:
«Έκανε έρευνα την ημέρα που υποβλήθηκε η Τζωρτζίνα σε μαγνητική τομογραφία εγκεφάλου για να δει τις ουσίες που είχαν χορηγηθεί στο παιδί. Μέσα σε όλη τη λίστα των ουσιών, σε άλλο σημείο γίνεται αναφορά και στην κεταμίνη. Η αναζήτησή της στο διαδίκτυο ήταν για αναισθητικά φάρμακα, όχι για δολοφονικές ουσίες η οτιδήποτε άλλο».
Ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε ότι από την έρευνα των Αρχών στα ψηφιακά ίχνη της 33χρονης προκύπτει ότι «για την κεταμίνη έψαξε στις 30 Μαρτίου, όταν ανακοινώθηκε από τα ΜΜΕ η κεταμίνη».
«Μίλησε» και το κινητό της Ρούλας Πισπιρίγκου -Τα υποτιθέμενα ανώνυμα τηλεφωνήματα
Την ίδια ώρα, μάλιστα, την Ρούλα Πισπιρίγκου «καίνε» και δύο κλήσεις στη δημοσιογράφο Γιώτα Κηπουρού. Πρόκειται για δύο «ανώνυμα» τηλεφωνήματα, που έχουν βρεθεί στο επίκεντρο τις τελευταίες μέρες.
Σύμφωνα με τον Πέτρο Κουσουλό στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», φαίνεται ότι από τον αναλυτικό λογαριασμό του τηλεφωνικού αριθμού της 33χρονης μητέρας, το πρωινό της 25ης Μαρτίου, έγιναν δύο εξερχόμενες κλήσεις προς το κινητό τηλέφωνο της δημοσιογράφου του Alpha.
Ενα στις 11:01 με διάρκεια δύο λεπτών και άλλο ένα στις 11:33 με διάρκεια επτά λεπτών περίπου.
«Οι πληροφορίες μας λένε πως στις κλήσεις προς τη δημοσιογράφο ήταν η ίδια η κ. Πισπιρίγκου», υποστήριξε ο Πέτρος Κουσουλός για τα τηλεφωνήματα που έγιναν από γυναίκα που είχε αλλοιώσει τη φωνή της.
Σημειώνεται πως η ώρα που πραγματοποιήθηκαν οι κλήσεις ταιριάζει απόλυτα με όσα ανέφερε η δημοσιογράφος Γιώτα Κηπουρού που τις κατέγραψε, η οποία επισήμανε ότι δέχθηκε τις κλήσεις ενώ βρισκόταν στα γραφεία της εκπομπής, δηλαδή από τις 10:00 μέχρι και τις 14:00.
iefimerida.gr