Δεν έγινε δεκτή η παραίτηση που υπέβαλε σήμερα το μεσημέρι ο διοικητής της Αεροπορίας Στρατού, Γιώργος Κουμεντάκης, λόγω της διαχείρισης των μεγάλων πυρκαγιών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η παραίτηση σχετίζεται με τη διαθεσιμότητα των ιπτάμενων μέσων και με το πώς επιχείρησαν τα στρατιωτικά ελικόπτερα Σινούκ στην κατάσβεση των πυρκαγιών.
Στο Πεντάγωνο, στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, συνεκλήθη υπό τον στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας ανώτατο στρατιωτικό συμβούλιο προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν ευθύνες γύρω από τη συμμετοχή των στρατιωτικών ελικοπτέρων Σινούκ στην κατάσβεση των καταστροφικών φωτιών που μαίνονται στη χώρα.
Δεν έγινε γνωστό πάντως αν ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ζήτησε την παραίτηση του Διοικητή της Αεροπορίας Στρατού για τη μειωμένη διαθεσιμότητα των ελικοπτέρων του Στρατού Ξηράς ή για τη συχνότητα των επιχειρήσεων ρίψης νερού στα πύρινα μέτωπα.
Η Αεροπορία Στρατού διαθέτει στις τάξεις της 14 ελικόπτερα Σινούκ , εκ των οποίων τις προηγούμενες ημέρες με βάση την ενημέρωση από το Πεντάγωνο πετούσαν 3.
Δήλωση Ν. Παναγιωτόπουλου
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νικόλαος Παναγιωτόπουλος διέψευσε πληροφορίες που μεταδόθηκαν από ΜΜΕ περί παραιτήσεως του Διευθυντή της Αεροπορίας Στρατού.
«Οι Ένοπλες Δυνάμεις ήταν, είναι και θα είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης σε κάθε εθνική δοκιμασία, χάρη στις άοκνες προσπάθειες του Προσωπικού, το οποίο εξασφαλίζει την ύψιστη επιχειρησιακή και λειτουργική επάρκεια των μέσων. Καλούμε λοιπόν όλους σε αυτές τις κρίσιμες ώρες, να είναι προσεκτικοί και να μην αναφέρονται ακόμη και με επίσημες ανακοινώσεις, σε παραιτήσεις που δεν ισχύουν», ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Τα όσα αναφέρονται σε ομάδα δημοσιευμάτων περί παραίτησης του Διευθυντή Αεροπορίας Στρατού, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα» τόνισε με τη σειρά του το Γενικό Επιτελείο Στρατού. Ο εν λόγω ανώτατος αξιωματικός παραμένει στη θέση του συνεχίζοντας να εκτελεί κανονικά τα καθήκοντα του, όπως έκανε ως τώρα, καταλήγει η σχετική ανακοίνωση.