Την τελευταία του πνοή άφησε μια θρυλική μορφή της εστίασης και της διασκέδασης, ο Νίκος «Paezano» Χατζηκώστας.
Ο Νίκος Χατζηκώστας, που έγινε γνωστός από τα προσωνύμια «Paezano», «Ζντουπ» και «Κροκοδειλάκιας», ήταν από τους ανθρώπους που άφησε το στίγμα του στην νυχτερινή Αθήνα στη δεκαετία του ’80’s και του ’90, αλλά και στην κωμόπολη των Αρχανών, από όπου καταγόταν και μάλιστα διατηρούσε και εκεί μια κοσμική ταβέρνα, μετά την αποχώρησή του από την Αθήνα.
Η είδηση έγινε γνωστή μέσω του λογαριασμού του στο Facebook, ο οποίος κατακλίστηκε από συλλυπητήρια μηνύματα στον «τοίχο» του.
Ο εκλιπών ήταν πληθωρικός, ιδιόρρυθμος και σίγουρα ξεχωριστός. Κατάφερε γίνει μέλος της «υψηλής κοινωνίας» των Αθηνών, χωρίς να έχει το οικογενειακό background για κάτι τέτοιο. Για να τα καταφέρει επιστράτευσε τον χαρακτήρα του και την… άγνοια κινδύνου που τον συντρόφευε, όπως αποδεικνύει το γεγονός ότι ίσως ίσως ο άνθρωπος που εισήγαγε τα happenings στα νυχτερινά μαγαζιά, όταν οι άλλοι δεν ήξεραν ακόμα τι σημαίνει η λέξη.
Ήταν ο άνθρωπος που μετέτρεψε σε «καυτό» σημείο της Αθήνας τη Φωκίωνος Νέγρη, από όπου ξεκίνησε να δομεί τον μύθο του, ο οποίος επεκτάθηκε από την Κυψέλη σε μεγάλο μέρος της Αθήνας.
Ο Νίκος Χατζηκώστας ξεχώρισε για το εκκεντρικό του ντύσιμο, που περιλάμβανε κελεμπίες, γούνες, ψηλά καπέλα, κοκάλινα γυαλιά με χοντρό σκελετό, ενώ στα… αξεσουάρ είχε και ένα μαϊμουδάκι στον ώμο.
Το 1977 άνοιξε το ρεστοράν «Paezano» στην Κυψέλη, επί της οδού Φωκίωνος Νέγρη, στη θέση της Spaggeteria του πατέρα του. Από τα τραπέζια του μαγαζιού του πέρασαν τα πιο γνωστά ονόματα εκείνης της εποχής (πολιτικοί, αθλητές, καλλιτέχνες).
Ο «Paezano» ήταν εκείνος που έφερε τους κροκόδειλους στη Φωκίανος Νέγρη και μάλιστα πολλά παιδιά της εποχής έτρεχαν στο μαγαζί του, περιμένοντας να δουν τα εξωτικά αυτά ζώα. Οι πελάτες δεν πήγαιναν στο «Paezano» μόνο για να φάνε, αλλά και για να πάρουν μια… γεύση από την αντισυμβατική του προσωπικότητα.
iefimerida.gr