Το μακάβριο θρίλερ συνεχίζεται: Γιατί ζήτησαν εκταφή Τζωρτζίνας, Μαλένας και Ίριδας οι ιατροδικαστές

Εκταφή της Τζωρτζίνας, της Μαλένας και της Ίριδας, έχουν ζητήσει οι αρμόδιοι ιατροδικαστές που ερευνούν τα αίτια θανάτου των τριών κοριτσιών, για την λήψη τριχών. Με αυτό τον τρόπο θα διαπιστωθεί τυχόν προγενέστερη χορήγηση κεταμίνης, με ακριβή ποσόστωση λήψης και χρονική απόκλιση που δεν ξεπερνά τον μήνα.

Οι ιατροδικαστές Νίκος Καλόγριας, Νίκος Καρακούκης και Σωτήρης Μπουζιάνης, χαρακτηρίζουν ως «αναγκαία» την εκταφή και στις τρεις περιπτώσεις, καθώς κρίνουν πως με αυτό τον τρόπο θα εξαντληθούν όλες οι δυνατές εξετάσεις, δίνοντας ενδεχομένως κάποιο αποτέλεσμα. Ακόμα και σε περίπτωση που προκύψει κάποιο στοιχείο από τα πλακίδια ιστών των παιδιών που έχουν κρατηθεί, θα είναι πάλι αναγκαία η εκταφή, καθώς η ανάλυση στις τρίχες θα είναι ένα συνεπικουρικό εύρημα, χορήγησης της ουσίας.

Όπως περιγράφουν ιατροδικαστές, από τις τρίχες, μπορεί να γίνει ποσοτικός και ποιοτικός έλεγχο της ουσίας που θα βρεθεί και το ακριβές χρονικό διάστημα που έχει χορηγηθεί. Οι εκταφές είναι επιβεβλημένες, σύμφωνα με τους ειδικούς, και θα έπρεπε ήδη να είχαν γίνει, χωρίς να γίνεται γνωστός ο λόγος της καθυστέρησης.

Ο ιατροδικαστής Σωτήρης Μπουζιάνης, ζητά την εκταφή ακόμη και στην περίπτωση της Τζωρτζίνας, που τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων, ήταν ξεκάθαρα, για να «αποδειχθεί ναι ή όχι ενδεχόμενη προγενέστερη χρήση κεταμίνης».

Μεγάλη βλάβη στο συκώτι της Μαλένας
Στην περίπτωση της Μαλένας έχει διαπιστωθεί μια μεγάλη βλάβη στο συκώτι, με τους ιατροδικαστές να αναφέρουν πως μπορεί ότι δόθηκε, αν δόθηκε, να είχε μεταβολιστεί και να μην ανιχνεύτηκε σε αρχικό στάδιο. Η ιατροδικαστής Χριστίνα Τσάκωνα, δεν βρήκε ούρα στο άτυχο κορίτσι για να μπορέσει ενδεχομένως να εντοπίσει NOR-κεταμίνη, που αποβάλλεται μέσα από αυτά, όπως συνέβη με τη Τζωρτζίνα. Όπως εκτιμούν επιστήμονες, μπορεί να υπήρχε τοξική ουσία αλλά να είχε μεταβολιστεί, γιατί στα παιδιά μεταβολίζεται σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Η τοξικολόγος που είχε κάνει τις εξετάσεις στα δείγματα αίματος του κοριτσιού, ανέφερε πως δεν εντοπίστηκαν ίχνη κεταμίνης ακόμη και μεταβολή της, δηλαδή NOR-κεταμίνη. Με αυτό το δεδομένο αν προκύψει από τις νέες ιστολογικές εξετάσεις και την ανάλυση των τριχών, χορήγηση κεταμίνης ή μεταβολισμός της, τότε ο χρόνος χορήγησης της στην Μαλένα ήταν πολύ μεγαλύτερος από την ώρα ειδοποίησης γιατρών και νοσηλευτών.

Το ιατροδικαστικό πόρισμα Μπουζιάνη

Το πρωί της Παρασκευής, ο Σωτήρης Μπουζιάνης, έδωσε στο Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, την ιατροδικαστική έκθεση για το θάνατο της Τζωρτζίνας. Μέρος του πορίσματος, είχε ήδη δοθεί στο αρμόδιο τμήμα της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σε πρώτο στάδιο, προκειμένου να προβεί στην σύλληψη της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Σύμφωνα με την έκθεση ο θάνατος της 9χρονης αποδίδεται σε «θανατηφόρο δηλητηρίαση από τη φαρμακευτική ουσία» της κεταμίνης, καθώς εντοπίστηκε ποσότητα «μαμούθ» στον οργανισμό της 6,5 mg ανά ml αίματος. Είναι χαρακτηριστικό ότι στη διεθνή βιβλιογραφία της ιατρικής υπάρχει καταγεγραμμένος θάνατος από χορήγηση κεταμίνης με 1,5 mg ανά ml αίματος, ενώ στην περίπτωση της Τζωρτζίνας η χορήγηση της ουσίας ήταν 4-5 φορές μεγαλύτερη.

Στο πόρισμα καταγράφονται ευρήματα όπως βλάβη στο ύπαρ, μικρή πνευμονορραγία αλλά και συμφόρηση οργάνων, με όλα αυτά να είναι αποτελέσματα από τη χορήγηση μεγάλης ποσότητας κεταμίνης.

Παράλληλα στον οργανισμό του παιδιού εντοπίστηκαν 12 ακόμα ουσίες, που όμως φαίνεται να υπάρχουν στον ιατρικό της φάκελο. Ο ιατροδικαστής σημειώνει στην έκθεση του, ότι σε περίπτωση εκταφής θα ήταν σκόπιμη η λήψη τριχών για τον περαιτέρω έλεγχο χορήγησης ουσιών σε προγενέστερο του συμβάντος χρόνου.

Πηγή: ieidiseis.gr

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content