Μια επιστολή για το νερό της Ροδιάς

Από τον επικεφαλής της μείζονος αντιπολιτεύσεως του Δήμου Μαλεβιζίου κ. Εμμανουήλ Γενναράκη, πήραμε για δημοσίευση την ακόλουθη επιστολή:

Στην συνεδρίαση της 19ης Νοεμβρίου 2018 μετά τις ανακοινώσεις του κ. Δημάρχου πήρα τον λόγο και μεταξύ άλλων θεμάτων παρουσίασα ένα  μπουκάλι με νερό θολό, το οποίο είχα παραλάβει από τον Πρόεδρο της Ροδιάς κ. Ιωάννη Στρατάκη και το οποίο δημότης του χωριού, του το είχε δώσει εκφράζοντας τα παράπονά του όσον αφορά την ποιότητα του.

Ο κ. Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΜ κ. Ιωάννης Ντουλάκης, με ρώτησε και καλώς, από πού το πήρα. Του απάντησα ότι ήρθε στα χέρια μου δια του Προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου της Ροδιάς. Θεώρησα λοιπόν υποχρέωσή μου, να ενημερώσω το Δημοτικό Συμβούλιο, τον κ. Δήμαρχο, τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΜ, για να διερευνήσουν περαιτέρω το θέμα γιατί η ποιότητα του νερού προς τους δημότες, για μένα τουλάχιστον, είναι αδιαπραγμάτευτη.

Νομίζω λοιπόν ότι έκανα το καθήκον μου, προσδοκώντας ότι η αρμόδια υπηρεσία ΔΕΥΑΜ θα επικοινωνούσε με  τον Πρόεδρο της Ροδιάς και θα αντιμετώπιζε το πρόβλημα με επάρκεια. Αντί αυτού  όμως την επόμενη ημέρα με πήρε Δημοτικός Σύμβουλος (το όνομα του είναι στην διάθεση σας) και μου είπε ότι σε συζήτηση κάπου, ειπώθηκε  ότι το μπουκάλι το νερό δεν μου το έδωσε ο Πρόεδρος και ότι το έστησα  για να πλήξω το κύρος της ΔΕΥΑΜ; Του Προέδρου; Του Αντιπροέδρου; Δεν ξέρω και εγώ τι.

Μακριά από εμένα οι σκευωρίες και τα ψέματα. Η πορεία μου ήταν, είναι και θα είναι  καθαρή. Μακριά από εμένα η στείρα αντιπολίτευση. Να σας υπενθυμίσω δημοσίευμα του Μαλεβιζιώτη gr του Νοεμβρίου και δώστε την ερμηνεία εσείς που θα την διαβάσετε. Αφορά το Παλαιόκαστρο Ροδιάς και την ποιότητα νερού. 

«Κατόπιν της συνάντησης αυτής και των ευχάριστων ανακοινώσεων ακολούθησε μετά από μια εβδομάδα συνάντηση του προέδρου  του πολιτιστικού συλλόγου με τον πρόεδρο της  ΔΕΥΑΜ κ. Φίλιππα Σαββάκη, ο οποίος τον διαβεβαίωσε και αυτός εκ νέου  για τις προγραμματισμένες εργασίες και δήλωσε ότι ενδιαφέρεται και προσπαθεί για επίλυση των χρόνιων προβλημάτων και την αναβάθμιση της περιοχής μας καθώς και για την σύντομη ολοκλήρωση και την λειτουργία της δεξαμενής φιλτραρίσματος του νερού που θα το καθιστά πόσιμο στον οικισμό».

Πριν λοιπόν μπουν τα φίλτρα στην δεξαμενή του Παλαιόκαστρου το νερό δεν ήταν πόσιμο. Αυτό ομολογούν. Αυτό καταλαβαίνω. Κύριε Αντιπρόεδρε της ΔΕΥΑΜ, επειδή η αλήθεια σας είναι μισή και έχει και τα χαρακτηριστικά της θολούρας που είχε το νερό που σας  έφερα, το να πίνεις θολό νερό στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου προσπαθώντας να περάσεις δεν ξέρω ποιο μήνυμα προς τους δημότες αντί να σκύψεις στο πρόβλημα και να το αντιμετωπίσεις ,εγώ καταλαβαίνω το εξής:

Αγαπητοί δημότες, πίνετε θολό νερό και μην παραπονιέστε. Απαγορεύεται.

Σημείωση: Εγώ πίνω εμφιαλωμένο.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία.

Ελεύθεροι Δημότες Μαλεβιζίου

Ο Επικεφαλής της Δημοτικής Ομάδας

Εμμανουήλ Γενναράκης

Το παρών προσυπογράφει και ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Ροδιάς κ. Ιωάννης Στρατάκης. 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content