Η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία για τις εκλογές του ΕΚΗ

Η ΔΑΣ – ΕΚΗ απευθύνεται με αίσθημα ευθύνης στην εργατική τάξη του νομού μας. Ιδιαίτερα χαιρετίζουμε τους 50 σύνεδρους που έφεραν ξανά τη ΔΑΣ – ΕΚΗ δεύτερη δύναμη με ενισχυμένα ποσοστά (21,19% από 20,49%), με διατήρηση των 4 εδρών στο ΔΣ και του 1 αντιπροσώπου στη ΓΣΕΕ.

Το Συνέδριο αυτό σημαδεύτηκε από όργιο νοθείας, μεθοδεύσεων και παρατυπιών, με προφανή σκοπό τη διατήρηση του αρνητικού συσχετισμού. Παρατηρήθηκαν και καταγγέλθηκαν περιπτώσεις παράνομων παραιτήσεων και αντικαταστάσεων αντιπροσώπων, πρωτοφανή εμπόδια που μπήκαν στην εφορευτική επιτροπή, που προστέθηκαν σε όσα καταγγέλθηκαν στην εκλγοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του ΕΚΗ στις 7/11/2018.

Οι αντιπρόσωποι, μέχρι να φτάσουν στην κάλπη έπρεπε να προσπεράσουν τους εκβιασμούς της μεγαλοεργοδοσίας, της Κυβέρνησης, βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ καθώς και του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού.

Το σχέδιο τους να χτυπήσουν τον ταξικό πόλο στο ΕΚΗ δεν τους πέρασε. Το αποτέλεσμα αποτελεί παρακαταθήκη και θα εκφραστεί το επόμενο διάστημα με ένταση των προσπαθειών για ανάπτυξη των αγωνιστικών κινητοποιήσεων, για πιο γρήγορη ανασύνταξη του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος.

Παρά την αύξηση του ποσοστού της ΔΑΣ, ο συσχετισμός διατηρείται υπέρ του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, που εκφράζεται μέσα από την ΔΗΣΥΕ (ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ, δυνάμεις ΣΥΡΙΖΑ) και την ΑΚΕ (δυνάμεις ΣΥΡΙΖΑ και ΛΑΕ). Βέβαια, οι πανηγυρισμοί τους προσπαθούν να κρύψουν την πτώση κατά 6% της πλειοψηφούσας παράταξης, ενώ για πρώτη φορά εκφράστηκε τόσο μεγάλη αποχή αφού 15 αντιπρόσωποι, εκλεγμένοι με τα ψηφοδέλτιά τους, τους γύρισαν την πλάτη και δεν προσήλθαν στις εκλογές, ως αποτέλεσμα και της εικόνας απαξίωσης που έδειξαν με τις αλληλοφαγομάρες τους.

Η ΔΑΣ – ΕΚΗ  δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει να πρωτοστατεί στην οργάνωση των αγώνων για την απόκρουση της επίθεσης που δέχονται οι εργαζόμενοι,  της επίθεσης που δέχεται ο λαός μας στα δικαιώματά  του και τα κεκτημένα του.

Θα συνεχίσει τον αγώνα, συνολικά για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.

Αποτελεί μονόδρομο, το επόμενο διάστημα, η μαζική οργάνωση στα σωματεία, η μαχητική προετοιμασία της απεργίας στις 28 Νοέμβρη με σύνθημα «Μπροστά οι ανάγκες μας και όχι τα κέρδη των λίγων»

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content