Τη χρηματοδότηση μελέτης του Δήμου Μινώα υπέγραψε ο Περιφερειάρχης

Θα αξιολογήσει επιπτώσεις και δυνατότητες ανάπτυξης από την εγκατάσταση και λειτουργία του νέου αεροδρομίου στην περιοχή του Δήμου Μινώα Πεδιάδας

Τη χρηματοδότηση της μελέτης του Ειδικού Αναπτυξιακού Σχεδίου που θα εκπονηθεί με την ευθύνη της Αναπτυξιακής Κρήτης Α.Ε. υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.
Σκοπός του Ειδικού Αναπτυξιακού Σχεδίου, είναι η εκτίμηση των επιπτώσεων στην περιοχή από την εγκατάσταση και λειτουργία του νέου αεροδρομίου. Στο ίδιο σχέδιο θα υπάρξει και η διατύπωση πρότασης για δέσμη μέτρων και έργων, τα οποία θα αφορούν την αντιμετώπιση των προκλήσεων και την αξιοποίηση των ευκαιριών που προσφέρει το νέο έργο, καθώς και την επιλογή του πλέον κατάλληλου μηχανισμού διαχείρισης ο οποίος θα συγκροτηθεί με ευθύνη της Περιφέρειας Κρήτης και του Δήμου Μινώα Πεδιάδας σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Κρήτης Α.Ε.
Η απόφαση υπογράφηκε στην Περιφέρεια, παρουσία του Δημάρχου Μινώα Πεδιάδας Ζαχαρία Καλογεράκη, του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργου Πιτσούλη και του Εντεταλμένου Συμβούλου Υγείας Λάμπρου Βαμβακά.
Σε δήλωσή του ο κ. Καλογεράκης ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη που ανταποκρίθηκε στο αίτημα του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, σημειώνοντας πως το αίτημα χρόνιζε τα τελευταία οκτώ χρόνια.
«Με βάση αυτό το σχέδιο θα προσδιορίσουμε τις επιπτώσεις αλλά και τις δυνατότητες ανάπτυξης της περιοχής, μέσα από την κατασκευή και λειτουργία του νέου αεροδρομίου. Ήταν διαχρονικό αίτημα που είχε κατατεθεί στα αρμόδια υπουργεία και σήμερα έρχεται να δρομολογηθεί η υλοποίηση της μελέτης μέσα από την υπογραφή και την χρηματοδότηση του Περιφερειάρχη. Με τον τρόπο αυτό, αξιοποιούμε τις δυνατότητες της Αναπτυξιακής και των στελεχών της προς την κατεύθυνση αυτή και προσβλέπουμε στην άμεση εκπόνηση και την υλοποίηση του παραπάνω σχεδίου», δήλωσε ο Δήμαρχος Ζαχαρίας Καλογεράκης.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content