Από τον Ψηλορείτη στο Μονοπάτι των Ίνκας στο Περού

Γράφει η Πάτρα Ζεϊμπέκη

Αυτό το ταξίδι ξεκινάει από το βουνό του Ψηλορείτη της Κρήτης και καταλήγει στα βουνά του Machu Picchu του Περού. Από τα Μητάτα του Ψηλορείτη βρήκα τον εαυτό μου να ανεβαίνει στο μονοπάτι των Ίνκας που καταλήγει στο Machu Picchu. Η μεγάλη επίσκεψη αυτού του τόπου συνοδεύεται από την τοπική μουσική, όπως το El Condor Pasa, ένα αφιέρωμα στον κόνδορα με φλάουτο και άλλα τοπικά όργανα. Τα τοπικά εστιατόρια σερβίρουν sopa con verduras μια απλή σούπα για να ηρεμήσετε τη γεύση, και το μυαλό σας, από το υψόμετρο και τον πονοκέφαλο που του προκαλεί. Εδώ την έχω προσαρμόσει με ντόπια λαχανικά από την Κρήτη. Τρώγεται και κρύα το καλοκαίρι.

Sopa con Verduras ή Σούπα με Λαχανικά

Υλικά

2 πατάτες σε κυβάκια

Σέλινο κομμένο

2 καρότα σε κυβάκια

2 κρεμμύδια ολόκληρα

1 ντομάτα

2 κολοκυθάκια ολόκληρα

1/2 φλ. του καφέ ελαιόλαδο

Λεμόνι (χυμός)

Εκτέλεση

Καθαρίζετε τα λαχανικά. Προσθέστε την πατάτα, σέλινο, καρότα, κρεμμύδια, ντομάτα, κολοκυθάκια σε κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο και μπόλικο νερό. Βράζετε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και τα βάζετε στο μπλέντερ. Αλατοπιπερώνετε και σερβίρετε με χυμό λεμονιού.

Πηγή: www.patrazeibeki.com 

.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content