Από την Πάτρα Ζεϊμπέκη
Tα βότανα και το ανθότυρο σε συνδυασμό με το Αρνάκι Κρήτης δίνουν μια άλλη νότα από αυτή την παραδοσιακή κουζίνα του τόπου μας. Η Πάτρα Ζεϊμπέκη μας δίνει μια άλλη άποψη της δημιουργικής κουζίνας της Κρήτης.
Ας βουτήξουμε στις λεπτομέρειες αυτού του εξαιρετικού πιάτου που υπόσχεται να ανεβάσει την γευστική σας εμπειρία σε νέα ύψη!
Συστατικά:
1 κιλό αρνί χωρίς κόκαλα, κομμένο σε κύβους
2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένη ρίγανη
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
Αλάτι και πιπέρι για γεύση
1 φλιτζάνι κρητικό ανθότυρο, θρυμματισμένο
Οδηγίες:
Μαρινάρετε το αρνί: Ξεκινήστε μαρινάροντας το κομμένο αρνί σε ψιλοκομμένο σκόρδο, ρίγανη, δεντρολίβανο, αλάτι και πιπέρι για τουλάχιστον 30 λεπτά. Αυτό το βήμα είναι κρίσιμο για να εμποτίσετε το κρέας με τις αρωματικές γεύσεις των βοτάνων.
Σοτάρουμε το αρνί: Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε τους μαριναρισμένους κύβους αρνιού και σοτάρετε μέχρι να αποκτήσουν μια χρυσοκαφέ κρούστα από όλες τις πλευρές, φροντίζοντας να ψηθούν στο επιθυμητό επίπεδο ψησίματος.
Ενσωματώνουμε το Κρητικό τυρί: Μόλις το αρνί ψηθεί, πασπαλίζουμε το κρητικό τυρί θρυμματισμένο πάνω από το κρέας. Αφήστε το τυρί να λιώσει ελαφρά, δημιουργώντας μια κρεμώδη και απολαυστική επίστρωση που συμπληρώνει υπέροχα το αλμυρό αρνί και τα αρωματικά βότανα.
Σερβίρετε και απολαμβάνετε: Μεταφέρετε το μείγμα αρνιού και βοτάνων σε πιατέλα, γαρνίρετε με φρέσκα μυρωδικά και σερβίρετε ζεστό με τις πλευρές της επιλογής σας. Αυτό το χορταστικό πιάτο απολαμβάνετε καλύτερα με μια πλευρά από ψητά λαχανικά, μια τραγανή σαλάτα ή λίγο ψωμί με κρούστα για να απορροφήσετε τους γευστικούς χυμούς.
Πηγή: www.patrazeibeki.com