Μια μοναδική εκπαιδευτική βιωματική εμπειρία έζησαν οι σπουδαστές του τμήματος «Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων & Επιχειρήσεων Φιλοξενίας», του 1ου ΔΙΕΚ Ηρακλείου υπό την καθοδήγηση του καθηγητή τους κ. Γιώργου Τριανταφύλλου, στην κάβα “Οινόφιλος” του γνωστού Sommelier κ. Γιώργου Καλαϊτζάκη.
Οι σπουδαστές για 4,5 ώρες παρακολούθησαν μια πολύ ενδιαφέρουσα διάλεξη για τον κόσμο των κρασιών και στη συνέχεια ακολούθησε γευσιγνωσία 7 ιδιαίτερων και ακριβών οίνων, όπου οι σπουδαστές κλήθηκαν να εξετάσουν το χρώμα, το άρωμα, τη γεύση των κρασιών ενώ ήταν θεαματική η διαδραστική λειτουργία της εκπαίδευσης.
Ο κ. Kαλαϊτζάκης Γιώργος βραβευμένος sommelier σε ευρωπαϊκό επίπεδο, εξήγησε στους σπουδαστές την τεχνική της γευσιγνωσίας οι οποίοι παράλληλα δοκίμαζαν τα κρασιά. Ακολούθησε συνδυασμός των κρασιών με καναπεδάκια σολομού, γαλλικών, ντόπιων τυριών, γεμιστά ντοματίνια και άλλα εδέσματα.
Ο διευθυντής του 1ου ΙΕΚ Ηρακλείου κ. Μιχάλης Γραφανάκης, ο καθηγητής κ. Γιώργος Τριανταφύλλου και οι σπουδαστές του τμήματος ευχαριστούν θερμά τον κ. Καλαϊτζάκη Γιώργο για τον πολύτιμο χρόνο, τα κρασιά που προσέφερε καθώς και το πάθος για την εργασία του την οποία μετέδωσε στους σπουδαστές.
* τα κρασιά της γευσιγνωσίας ήταν :
1. Μοσχοφίλερο Αντινόη 2021 – Παναγοπουλος
2. Amassi 3 Genies Λευκό 2021
3. Mandilari Ροζέ Άσπρος Λόφος 2021 – Νίκος Παρασκευάς
4. Μυλωνάς 2018 Μαλαγουζιά
5. Metaxari ερυθρό Cabernet – Λιάτικο
6. Kerasma medium sweet Λευκό – Νίκος Παρασκευάς
7. Kerasma medium sweet Κόκκινο – Νίκος Παρασκευάς