Η Πάτρα Ζεϊμπέκη είναι συγγραφέας συνταγών με πολλά βιβλία στο ενεργητικό της. Συγγράφει δε βιβλία Παραδοσιακής Κρητικής, Μοντέρνας Κρητικής, Fusion Κρητικής Κουζίνας καθώς και Συλλογές συνταγών απ’ όλο τον κόσμο όπως αυτές του Χαλβά τις οποίες έχει συντάξει 150 συνταγές παραδοσιακού χαλβά απ’ όλο τον κόσμο σε ένα βιβλίο. Το βιβλίο της Crete in China με παραδοσιακές συνταγές κινέζικης κουζίνας σε συνδυασμό με τα Κρητικά προϊόντα είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα fusion κρητικής κουζίνας το οποίο μάλιστα ήταν υποψήφιο για το καλύτερο βιβλίο του κόσμου στα Οσκαρικά Gourmand. Awards το 2019 για το twist and fusion που φέρνει στην Κινέζικη διατροφική κουλτούρα. Το Απάκι, η Μυζήθρα Κρήτης, το Πετιμέζι, το Ελαιόλαδο και άλλα προϊόντα συνδυάζονται γευστικά σε αυτήν την παραδοσιακή κουζίνα της Κίνας κάνοντάς τα γνωστά σε μια ευρεία
γκάμα καταναλωτών.
Με το project Gourmet Food Lovers έγινε ιδιαίτερα γνωστή αφού με την έναρξη του internet το 2008 δημιούργησε το πρώτο blog της όπου στέγαζε τα βιβλία και τις συνταγές της. Η Πάτρα Ζεϊμπέκη διατηρεί σελίδα με το όνομά της στο facebook όπου μπορείτε να δείτε νέα της, στο Instagram καθώς επίσης και στο Tik Tok όπου μπορείτε να την ακολουθήσετε
@patrazeibeki) και να παρακολουθήσετε πρωτότυπες συνταγές με βάση τα αγνά υλικά, το δε site της είναι το www.patrazeibeki.com