Με επιτυχία η συνάντηση για τους Παγκόσμιους Στόχος των Πόλεων

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα (Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022), στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στη Λότζια, η τρίτη (3η) συνάντηση της τοπικής ομάδας δράσης (Urbact Local Group) στο πλαίσιο του έργου «Global Goals for Cities» – (Παγκόσμιοι Στόχοι για τις Πόλεις). Η συνάντηση ήταν ανοιχτή για το κοινό και αρκετοί πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου Ηρακλείου.

Στην έναρξη της εκδήλωσης ο Αντιδήμαρχος Αναπτυξιακού Προγραμματισμού – Ψηφιακού Μετασχηματισμού – Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης Υπαίθρου & Τουρισμού, κ. Γιώργος Σισαμάκης αναφέρθηκε στη στρατηγική του Δήμου Ηρακλείου για τον Τουρισμό και πως αυτή η στρατηγική συνδέεται με τους 17 στόχους της ατζέντας του ΟΗΕ. Ειδική αναφορά έκανε στον σχεδιασμό του Δήμου για τη θεματική ενότητα της γαστρονομίας και της κρητικής δίαιτας.

Στη συνέχεια, η Διευθύντρια Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής του Δήμου Ηρακλείου, κα Ρένια Δρόσου, υπεύθυνη του έργου «Global Goals for Cities, παρουσίασε τις ενέργειες που έχουν υλοποιηθεί μέχρι σήμερα και μίλησε για την δημιουργία, του Ολοκληρωμένου Σχεδίου Δράσης, που σκοπό έχει την ενσωμάτωση των 17 στόχων του ΟΗΕ σε τοπικό επίπεδο. Στο πλαίσιο του προγράμματος, έμφαση θα δοθεί στις δράσεις ευαισθητοποίησης των πολιτών και την ενεργή συμμετοχή τους σε όλα τα στάδια του έργου.

Το μέρος των ομιλιών έκλεισε ο Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Κωνσταντίνος Μανασάκης, παρουσιάζοντας τις επιχειρηματικές ευκαιρίες με βάση τις αναπτυξιακές επιδιώξεις του Δήμου Ηρακλείου και τη σύνδεσή τους με τους 17 στόχους της ατζέντας του ΟΗΕ, όπως αυτές προσδιορίστηκαν από την προγραμματική σύμβαση του Δήμου με το Πανεπιστήμιο.

Μετά την ολοκλήρωση των ομιλιών, οι πολίτες που παραβρέθηκαν συμμετείχαν σε ένα Βιωματικό Εργαστήρι-Workshop που σκοπό είχε τη καταγραφή των στόχων ανά θεματικό πεδίο. Ο τουρισμός, ο πολιτισμός, η πολιτική προστασία, οι υποδομές και η καθημερινότητα του πολίτη βρέθηκαν στο επίκεντρο και οι ίδιοι οι πολίτες πρότειναν σημαντικούς στόχους ανά θεματικό πεδίο.

Ο Δήμος Ηρακλείου είναι ένας από τους 19 Δήμους και ο μοναδικός στην Ελλάδα που είναι εταίρος στο Πρόγραμμα «Global Goals for Cities»- «Παγκόσμιοι Στόχοι για τις Πόλεις». Επικεφαλής του Δικτύου είναι η πόλη του Tallinn (Εσθονία). To Πρόγραμμα υλοποιείται από τη Διεύθυνση Προγραμματισμού, Οργάνωσης και Πληροφορικής, μέσω του Τμήματος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων.

Το GG4C υλοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος URBACT III, με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και Εθνικούς Πόρους της Ελλάδας (ΠΔΕ). Στο Πρόγραμμα συμμετέχουν 19 πόλεις (Tallinn (Εσθονία, Επικεφαλής Εταίρος, Klaipėda (Λιθουανία), Braga (Πορτογαλία), Bratislava (Σλοβακία), Gävle (Σουηδία), Glasgow (Ηνωμένο Βασίλειο), Heraklion (Ελλάδα) La Rochelle (Γαλλία), Manresa (Ισπανία), Reggio Emilia (Ιταλία), Schiedam (Ολλανδία), Veszprém (Ουγγαρία), Solingen (Γερμανία), Mouscron (Βέλγιο), Trim (Ιρλανδία) Ozalj (Κροατία), Jihlava (Δημοκρατία της Τσεχίας), Dzierżoniów (Πολωνία) Veliki Preslav, Βουλγαρία.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content