Από την Παγκρήτια Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα κατά των Δασικών Χαρτών εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΔΑΣΙΚΩΝ ΧΑΡΤΩΝ
ΔΕΙΛΟ & ΜΕΤΕΩΡΟ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ Π.Ε.Δ….
Σαν δεινός ανατόμος ο έγκριτος νομικός Ευριπίδης Κουκιαδάκης (νομικός σύμβουλος της ΠΕΔ), ανέλυσε σε άρθρο του με τίτλο <<Συμβούλια ιδιοκτησίας δασών: Δειλό και μετέωρο βήμα>>, το φανερό αλλά κυρίως τον κρυφό ρόλο των συμβουλίων αυτών…
Ενδεικτικά μεταφέρουμε:
- <…το Δημόσιο οφείλει να αποδείξει την κυριότητά του επί των παραπάνω εκτάσεων, το ίδιο – αν και εν δυνάμει διάδικος των αιτούντων ιδιωτών – διατηρεί τον πλήρη έλεγχο των Συμβουλίων…>.
- <Και τα τρία μέλη του Συμβουλίου έχουν την ευθύνη και το καθήκον να προστατεύσουν τα συμφέροντα του Δημοσίου,…>.
- < Δεν προβλέπεται διαδικασία δευτεροβάθμιας κρίσης, κι έτσι ο πολίτης αναπόφευκτα θα υποχρεωθεί να προσφύγει στη δικαιοσύνη>.
- < Η σύνθεση των Συμβουλίων ενέχει τον κίνδυνο να οδηγήσει, όχι στην αναγνώριση των πράγματι υφιστάμενων ιδιωτικών δικαιωμάτων επί των εκτάσεων αυτών, αλλά στην πλήρη ανατροπή του διαδικαστικού τεκμηρίου και στην ενίσχυση της θέσεως του Δημοσίου έναντι των πολιτών….>.
- <…Δηλαδή, δεν καλύπτει όσους μπορούν να αποδείξουν πράξεις νομής και κατοχής και κατ’ επέκταση την κτήση κυριότητος, με τακτική ή έκτακτη χρησικτησία επ’ αυτών, οι οποίοι είναι και οι περισσότεροι στην περίπτωση της Κρήτης>.
Αυτά και μόνον αρκούν (χωρίς κανένα σχολιασμό), για να διαφανή ο αρνητικός ρόλος των Συμβουλίων ιδιοκτησίας δασών αλλά και η δόλια στόχευση του νόμου Σκρέκα.
Τέλος ο αρθρογράφος προτείνει τη λύση:
« Η λύση στο συνολικό πρόβλημα που δημιουργήθηκε από την αυθαίρετη και παράνομη δήλωση του Δημοσίου, σε χιλιάδες πολίτες της Κρήτης και στις λοιπές περιφέρειες, στις οποίες δεν ισχύει το τεκμήριο κυριότητος του Δημοσίου, όπως έγινε ήδη δεκτό, … είναι απλή, αρκεί, όποιος έδωσε την παράνομη οδηγία (εντολή) απόρριψης … να δώσει εντολή αυτεπάγγελτης διόρθωσης του πρόδηλου αυτού σφάλματος, χωρίς να απαιτείται η υποβολή αιτήσεων διόρθωσης…, κλπ.»
Ο μέσος πολίτης αδυνατεί να πιστέψει και να δεχτεί ότι ο Υπουργός του τον ξεγέλασε με τα «ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα», ώστε να κερδίσει χρόνο και να ψηφίσει τελικά ένα νόμο που τον καταστρέφει, του κλέβει την πατρογονική του γη και τον οδηγεί σε εξόντωση.
Σε αυτή την τραγική κατάσταση και απόγνωση, βρίσκεται σήμερα κάθε ιδιοκτήτης γης, περιμένοντας λύση από κάθε αρμόδιο που θα υποχρέωνε στην «αυτεπάγγελτη διόρθωση» ή καλύτερα στην απόσυρση ολόκληρου του Αντισυνταγματικού νόμου Σκρέκα.
Έτσι πριν ο Λαός αναγκαστεί να προβεί σε ακραίες λύσεις και δράσεις αναλαμβάνοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων, στρέφει το βλέμμα στους τοπικούς του Άρχοντες, σε Δήμους (ΠΕΔ) και Περιφέρεια από τους οποίους περιμένει συμπαράσταση και λύση στο πρόβλημά του.
Η αρθρογραφία των νομικών, αποτελεί βέβαια απαραίτητο εφόδιο για την αποκάλυψη και κατανόηση του σχεδιασθέντος ανομήματος. Συνιστά όμως μόνον το ξεκίνημα για μια σειρά απαραίτητων ενεργειών και δράσεων, που θα έπρεπε να γίνουν ώστε να ακυρώσουν τελεσίδικα αυτό το νοσηρό τερατούργημα.
Υπάρχει άραγε ο απαιτούμενος σχεδιασμός από τους αρμόδιους;
Μεγάλη απορία, προβληματισμός και αυξανόμενη ανησυχία, διακατέχει τον κάθε ιδιοκτήτη γης, πού διαπιστώνει ότι οι αρμόδιοι για την επίλυση του παραπάνω προβλήματός του δηλαδή οι τοπικοί Άρχοντες, αδρανούν και δεν προβαίνουν στις απαραίτητες εκείνες ενέργειες ή και δυναμικές δράσεις για την προστασία του.
Κάθε καθυστέρηση για ανάληψη πρωτοβουλιών και δράσης χρεώνεται πλέον σε αυτούς, διογκώνοντας τη δυσαρέσκεια και την καχυποψία εις βάρος τους…
Είναι απολύτως φυσιολογικό, όταν σε έχει προδώσει ο Υπουργός σου να βλέπεις την ολιγωρία κάθε υπεύθυνου με καχυποψία…
Η αδικαιολόγητη ανάληψη πρωτοβουλιών των τοπικών Αρχόντων, σε Περιφέρεια και Δήμους (ΠΕΔ), αν συνεχιστεί ενισχύει την καχυποψία, θέτοντας πλέον επιτακτικά το ερώτημα (και με ότι αυτό συνεπάγεται…);
Είστε με το Λαό ή με τον παρανομήσαντα υπουργό;
<ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ>