ΩράριολειτουργίαςΈκθεσης
Τετάρτη | 26/07 | 17:00-22:00 |
Πέμπτη | 27/07 | 17:00-22:00 |
Παρασκευή | 28/07 | 17:00-22:00 |
Σάββατο | 29/07 | 10:00-14:30 και 17:00-22:00 |
Κυριακή | 30/07 | 10:00-14:30 και 17:00-22:00 |
Δευτέρα | 31/07 | 17:00-22:00 |
Τετάρτη 26/07 και ώρα 20:30 Εγκαίνια:
20.30-21.45: Αγιασμός από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου, κ.κ. Ανδρέα
21:45-21:15: Ομιλίες – Χαιρετισμοί: Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας κ. Μανώλης Φραγκάκης, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ηρακλείου κ. Μανώλης Αλιφιεράκης , Περιφερειάρχης Κρήτης κ. Σταύρος Αρναουτάκης, Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Λευτέρης Αυγενάκης
21:15:Εγκαίνια-κοπή κορδέλας της Έκθεσης από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Λευτέρη Αυγενάκη
21:15-22:00:Περιήγηση των επισήμων στους εκθεσιακούς χώρους της Έκθεσης
Πέμπτη27/07καιώραΚέντρουΑρκαλοχωρίου
19:30στηνΑίθουσα Συνεδριάσεων Εκθεσιακού
Πρόγραμμα DEMETRA –
Εργαστήριο Συμβουλευτικής από το
Επιμελητήριο
Ηρακλείου και τον Δήμο Μινώα Πεδιάδας
19.30:Προσέλευση-Χαιρετισμοί
19.45: Παρουσίαση του προγράμματος Erasmus+ «Demetra» – Dr Μαρία Συμεωνίδου, Γεωπόνος, Υπεύθυνη Τμήματος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Επιμελητηρίου Ηρακλείου
20.00:Παρουσίαση μεθέμα«Γυναίκεςκαιαγροτικέςεπιχειρήσεις-
εμπόδια λύσεις και
καλές πρακτικές» – Παναγιώτης
Καλλιάνης,
Οικονομολόγος – Project Manager, Επιμελητήριο Ηρακλείου
20.30: Ενδυνάμωση γυναικών για την ανάληψη επιχειρηματικών
πρωτοβουλιών– Εβελίνα Μπάκιντα, Πτυχιούχος Διοίκησης Επιχειρήσεων,
MarketingMSc, και Ευρωπαϊκού Πολιτισμού, Πρόεδρος Αναπτυξιακού Συλλόγου Γυναικών Επιχειρηματιών Κρήτης
20.45:Εξατομικευμένεςεπιμορφωτικέςσυναντήσεις(Mentoring)
Η δράση αποτελεί μέρος των παραδοτέων του ευρωπαϊκού προγράμματος
«DEMETRA» το οποίο υλοποιεί το Επιμελητήριο Ηρακλείου.
Παρασκευή28/07καιώρα19:00στηνΑίθουσαΣυνεδριάσεωνΕκθεσιακούΚέντρουΑρκαλοχωρίου
Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων σε συνεργασία με τον Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό – ΔΗΜΗΤΡΑ, το Μπενάκειο Φυτοπαθολογικό Ινστιτούτο και τον Οργανισμό Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων παρουσιάζουν τις κάτωθι ενημερωτικές εκδηλώσεις:
Τίτλος: «Αγροτικά προϊόντα της Κρήτης:προβλήματακαιλύσεις»
19.00:Χαιρετισμοί
19.30:Σύγχρονες τάσεις στη διατροφή και οι προκλήσεις στα Κρητικά προϊόντα – Παναγιώτης Χατζηνικολάου, Διευθύνων Σύμβουλος ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ
19.45: Αειφορική διαχείριση για προσαρμογή της ελαιοκαλλιέργειας στην κλιματική αλλαγή, Δρ Γεώργιος Κουμπούρης, Ινστιτούτο Ελιάς, Υποτροπικών Φυτών & Αμπέλου, ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ
20.00: Νέες ποικιλίες αμπέλου: πυλώνας για τη βιωσιμότητα και Ανάπτυξη της αμπελουργίας στην Κρήτη, Δρ Γεώργιος Δούπης, Ινστιτούτο Ελιάς, Υποτροπικών Φυτών & Αμπέλου, ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ
20.15:Χρήση νέων τεχνολογιών για την αποδοτικότερη χρήση του νερού άρδευσης στις καλλιέργειες της Κρήτης, Δρ Νεκτάριος Κουργιαλάς, Ινστιτούτο Ελιάς, Υποτροπικών Φυτών & Αμπέλου, ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ
Τίτλος:«Ασφαλήςχρήσηφυτοπροστατευτικών προϊόντων»
20.45: Ασφαλής χρήση φυτοπροστατευτικών προϊόντων. Μέσα ατομικής
προστασίας & μέτρα μείωσης κινδύνου για τον χρήστη, τον εργάτη και τους
κατοίκους αγροτικών περιοχών, Αγαθή Χαριστού, Χημικός – Τοξικολόγος,
Ειδική Τεχνική Επιστήμονας, Εργαστήριο Τοξικολογικού Ελέγχου Γεωργικών
Φαρμάκων, Επιστημονική Διεύθυνση Ελέγχου Γ. &Φυτοφαρμακευτικής
Φαρμάκων
Τίτλος:«οΕΛ.Γ.Α.δίπλαστιςπροκλήσειςτουμέλλοντος»
21.15:«Ο ΕΛ.Γ.Α. απέναντι στις προκλήσεις του μέλλοντος, Νέο κανονιστικό πλαίσιο και προοπτικές» – Φερετζάνης Γεώργιος, Αντιπρόεδρος ΕΛΓΑ
Σάββατο 29/07 και ώρα 20:00 στην Αίθουσα ΣυνεδριάσεωνΕκθεσιακούΚέντρουΑρκαλοχωρίου
Εκδήλωση με Τίτλο:«Νοσήματα & Πρώτες Βοήθειες σε ζώα συντροφιάς»
20.00: Λεϊσμανίαση–Ερλιχίαση: Δύο λοιμώδη νοσήματα με ιδιαίτερη σ ημασία
20.30: Πρώτες βοήθειες σε περίπτωση θερμοπληξίας, φόλας και τροχαίου ατυχήματος
Ομιλητές:Νίκος Μανουσάκης, Κτηνίατρος ARKANIMA VETS & Κανδηλιέρη Θαλασσινη Κτηνίατρος D.V.M.
ΕκδηλώσειςΓαστρονομίας
Εκδηλώσεις γευσιγνωσίας και γαστρονομίας, κατά τις ώρες λειτουργίας της Έκθεσης, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο της Έκθεσης από τον chef και Πρόεδρο της Λέσχης Αριχιμαγείρων Κρήτης κο Παπαδάκη Τάσο και την ομάδα του. Θα παρασκευάσουν και θα παρουσιάσουν παραδοσιακά εδέσματα και γλυκά με αγνά κρητικά προϊόντα.