Νέο σεμινάριο για όσους εργάζονται ήδη ή θέλουν να δραστηριοποιηθούν επαγγελματικά στον χώρο του καφέ και της εστίασης καθώς και σε όσους θέλουν να εμπλουτίσουν τις γνώσει τους ως Barista, διοργανώνει το ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ.
Σκοπός του σεμιναρίου είναι η σωστή εκπαίδευση και κατάρτιση ανθρώπων που θα εργαστούν στον χώρο της εστίασης και ειδικότερα στον χώρο του μπουφέ, με κύριο μέλημα ο τελικός καταναλωτής ν’ απολαμβάνει σωστά παρασκευασμένα και ποιοτικά προϊόντα τεκμηριωμένα με τις διεθνείς ορολογίες.
Ενότητες Σεμιναρίου:
- Ιστορία & Τύποι καφέ,
- Καφεόδενδρα,
- Ζώνες καλλιέργειας, Υψόμετρα και εδάφη,
- Ανατομία φρούτου, Μέθοδοι συγκομιδής και επεξεργασίας,
- Αράμπικα – Ρομπουστα,
- Καβούρδισμα,
- Βασικές αρχές εκχύλισης εσπρέσο,
- Νερό & Γάλα,
- Μύλοι & Ρύθμιση άλεσης,
- Ρύθμιση δόσεων και δοσολογίας,
- Πάτημα – tamping,
- Εκχύλιση & Μηχανή εσπρέσο,
- Παρασκευή εσπρέσο-καπουτσίνο και αφρόγαλα
- Καθαριότητα,& Συνεργασία,
- Ασφάλεια και υγιεινή
Το κόστος του προγράμματος είναι 140€ ανά συμμετοχή. (Περιορισμένες Θέσεις!!)
*Παρέχονται ειδικές εκπτώσεις 10%: σε ανέργους, φοιτητές, ομαδικές εγγραφές τριών ατόμων, επιχειρήσεις και σε προεξόφληση σεμιναρίου 2 εβδομάδες πριν την έναρξη.
Χρόνος Διεξαγωγής 20 διδακτικές ώρες Δευτέρα 08/11/21,Τρίτη 09/11/2021, Τετάρτη 10/11/2021 και Πέμπτη 11/11/21 από 09:00π.μ έως 13:15π.μ
Χώρος υλοποίησης: Ικάρου και Αρχιμήδους 1, Νέα Αλικαρνασσός
Εισηγητής: Αργύρης Λυράκης, εργάζεται στο πόστο του μπουφέ από το 2004, υπήρξε ιδιοκτήτης καταστήματος πώλησης καφέ από το 2009 έως το 2016 και έκτοτε εργάζεται ως υπεύθυνος καταστήματος και εισηγητής σεμιναρίων στην εταιρία «espressoshop», έως και σήμερα. Εκπαιδεύσεις: 2011 Bar -Academy,2012 Bar – Academy + latte art, 2013 American academy, 2013 C.P.B (certified professional barista), 2014 V.B.M Ιταλία, 2018 S.C.A
Επικοινωνία: ΚΕΚ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, Κορωναίου 9, τηλ: 2810-302730 φαξ 2810-227189, [email protected] από τις 08:00 έως 15:00 μ.μ. και αιτήσεις στην ιστοσελίδα: www.katartisi.gr