Συνταγή: Κέικ με Λεμόνι και Παπαρουνόσπορο

Υπέροχο κέικ με λεμόνι το οποίο θα λατρέψετε, από την Πάτρα Ζεϊμπέκη

Υλικά

450 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

250 γρ βούτυρο μαλακωμένο

300 γρ γάλα

400 γρ ζάχαρη κρυσταλλική

4 μεγάλα αυγά

2 λεμόνια (χυμός και ξύσμα)

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

4 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ

6 κουταλιές της σούπας παπαρουνόσπορος

1/2 κουταλάκι του γλυκού σόδα (σκόνη)

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Πώς το κάνω

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου ή στους 325 βαθμούς Φάρενάιτ.

Στον κάδο του μίξερ χτυπάτε το βούτυρο με την ζάχαρη, και προσθέτετε το γάλα και μετά από καλό χτύπημα, τον χυμό λεμονιού. Προσθέτετε το αλεύρι με το μπέικινκ, το αλάτι, την βανίλια και την σόδα και ανακατεύετε. Προσθέτετε τον παπαρουνόσπορο και ανακατεύετε. 

Έχετε βουτυρώσει μια στρογγυλή φόρμα και βάζετε μέσα το μείγμα και ψήνετε στους ίδιους βαθμούς που προθερμάνατε τον φούρνο για 1 ώρα και 5 λεπτά. Δοκιμάζετε με ένα μαχαίρι αν έχει ψηθεί στα 55 λεπτά και πράττετε αναλόγως αν χρειάζεται παραπάνω.

Πηγή: www.patrazeibeki.com

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content