Υλικά
Μερίδες: 4
Διαδικασία
- Για το ψήσιμο των μπιφτεκιών, προθερμαίνουμε το φούρνο στη λειτουργία του γκριλ και στρώνουμε με λαδόκολλα ένα μέτριο ταψί.
- Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνουμε τον κιμά, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Στο μπλέντερ ή στο μούλτι ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν μια τραχιά κρέμα.
- Αδειάζουμε στο μπολ με τον κιμά και ζυμώνουμε ώστε να αναμειχθούν και να έχουμε ένα αφράτο μείγμα.
- Πλάθουμε το μείγμα σε 4 μεγάλα μπιφτέκια, τα βάζουμε στο ταψί και ψήνουμε στο δεύτερο από πάνω ράφι του φούρνου, για περίπου 5 – 6 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ψηθούν όσο μας αρέσουν.
- Συνοδεύουμε με λεπτοκομμένο λάχανο σαλάτα και δροσερό γιαούρτι, ανακατεμένο με λίγο χυμό λεμονιού, ελαιόλαδο και ψιλοκομμένο δυόσμο.
Γαστρονόμος