Οι Μινωικές αρχίζουν δρομολόγια στις Κυκλάδες

Όλοι οι ναυτιλιακοί συντάκτες χαρακτηρίζουν “καυτό” μήνα το Μάιο, λόγω της έντονης κινητικότητας που παρατηρείται στο χώρο της ακτοπλοΐας.

Η κινητικότητα αυτή αποδίδεται στο γεγονός ότι εγκρίθηκε πρόσφατα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού, η συμφωνία εξαγοράς της Hellenic Seaways από τον όμιλο Attica Group, ενώ από την άλλη, όλος ο κλάδος έρχεται αντιμέτωπος με την επιστροφή του εφιάλτη των υψηλών τιμών στα καύσιμα.

Χθεσινές πληροφορίες φέρουν τις ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ έτοιμες να επεκτείνουν τη δραστηριότητά τους, μετά από πολλά χρόνια, στις εσωτερικές γραμμές εκτός Κρήτης. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, από τον επόμενο μήνα Ιούνιο, οι “Μινωϊκές” θα καλύψουν με ένα μεγάλο ταχύπλοο σκάφος που απέκτησαν, τη γραμμή Ηράκλειο – Σαντορίνη – Πάρο – Νάξο – Μύκονο.

Τα δρομολόγια αυτά θα εκτελούνται με το ταχύπλοο “ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΠΑΛΑΣ”, που θα έχει τα χρώματα των Μινωικών Γραμμών και έδρα το Ηράκλειο. Πρόκειται για το γνωστό σκάφος “Ηighspeed 5” που και στο παρελθόν εξυπηρετούσε με επιτυχία την ίδια γραμμή και που ανήκει πλέον στις “Μινωικές Γραμμές”.

Στο μεταξύ, τις αμέσως επόμενες ημέρες και εν όψει της γενικής συνέλευσης των μετόχων της HSW που είναι προγραμματισμένη για τις 24 Μαΐου, θα πρέπει να μεταβιβαστούν από την Τράπεζα Πειραιώς και  από τη Minoan Lines οι μετοχές που αγόρασε η Attica Group, που αντιστοιχούν στο 98,83% του μετοχικού κεφαλαίου της HSW.

Κ.Τ.

Aυτό το ταχύπλοο ανήκει πλέον στο στόλο των Μινωικών Γραμμών
Σε λίγες μέρες θα εμφανιστεί με τα χρώματα των Μινωικών Γραμμών

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content