Με 89,98% η”Δύναμη Υγείας”πρώτη στον Ι.Σ.Η.

Ο συνδυασμός “Δύναμη Υγείας” με επικεφαλής τον Χάρη Βαβουρανάκη κέρδισε πανηγυρικά τις εκλογές του Ιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου, αφού μετά την καταμέτρηση των ψηφοδελτίων, λαμβάνει 790 ψήφους και ποσοστό 89,98%.

Τα αποτελέσματα:

Ψήφισαν 933 από 1535 που είχαν δικαίωμα ψήφου

Εγκυρα 878

Λευκά 27

Άκυρα 28

Από τις 13 θέσεις στο Δ.Σ., τις 12 καταλαμβάνει η “Δύναμη Υγείας” με 790 ψήφους και ποσοστό 89,98% και μία η ΔΗΠΑΚ , που πήρε 88 ψήφους και ποσοστό 10,02%.

Υπενθυμίζεται ότι στις εκλογές πήρε μέρος η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση που στηρίζει το ΠΑΜΕ, ενώ η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ “Ανατροπή” συμμετέχει μόνο για τις εκλογές στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.

Αξιοπρόσεκτο είναι ο αυξημένος αριθμός λευκών και άκυρων. Οφείλεται στο γεγονός ότι σχεδόν όλα οφείλονται σε γιατρούς του ΣΥΡΙΖΑ που δεν ήθελαν να ψηφίσουν την παράταξη του ΚΚΕ.

Δήλωση Γραμματέα Π.Ε. Ν.Δ. – Βουλευτή Ηρακλείου για το αποτέλεσμα των εκλογών στον Ιατρικό Σύλλογο Ηρακλείου:

 «Η σαρωτική επικράτηση άξιων στελεχών της ιατρικής κοινότητας στον Ιατρικό Σύλλογο Ηρακλείου είναι μια μεγάλη νίκη που σηματοδοτεί την πολιτική αλλαγή που έρχεται.

Θερμά συγχαρητήρια στον Πρόεδρο κ. Χάρη Βαβουρανάκη για την επανεκλογή του και σε όλα τα στελέχη της ιατρικής κοινότητας του Νομού Ηρακλείου  που εργάστηκαν γι’ αυτό το σπουδαίο αποτέλεσμα».

Θρίαμβος Πατούλη στην Αθήνα

Η ΔΗΚΙ-ΙΣΑ με επικεφαλής τον Γ. Πατούλη, πέτυχε ποσοστό 54,7% και συγκέντρωσε 9 από τις 17 έδρες του διοικητικού συμβουλίου, αυξάνοντας μάλιστα το ποσοστό της κατά σχεδόν 20% σε σχέση με τις εκλογές του 2014.

Είναι η πρώτη φορά μετά από 30 χρόνια, που παράταξη κατακτά την αυτοδυναμία στον ΙΣΑ.

Αντιθέτως, καταποντίστηκε η παράταξη Αγωνιστικό Μέτωπο Γιατρών που πρόκειται στον ΣΥΡΙΖΑ καθώς έχασε σχεδόν το 50% της δύναμής του. Ειδικότερα, το 2014 είχε λάβει 15% και 3 έδρες και τώρα έλαβε μόλις 8%.

Στην δεύτερη θέση έρχεται η παράταξη ΔΗΠΑΚ που πρόσκειται στο ΚΚΕ με ποσοστό 8,28%, το Κίνημα Νέων Γιατρών λαμβάνει ποσοστό 7,64%, ακολουθεί η παράταξη ΑΡΣΙ με 6,56% και με 5,10% η παράταξη Κίνημα Αλλαγής – Μαχόμενοι Γιατροί. Ποσοστό 3,25% λαμβάνει η Ανεξάρτητη Ιατρική Κίνηση.

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content