Ανοικτό το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης

Ανοικτό θα παραμένει κάθε μέρα, από την Κυριακή 20 έως τις 30 Μαίου, το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Κρήτης. Αυτό έγινε γνωστό με σχετική ανακοίνωση του Σωματείου Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης Κρήτης (Ομάδες Μπαντουβάδων), το πλήρες κείμενο της οποίας έχει ως εξής:

“Στα πλαίσιο της 77ης επετείου της ΜΑΧΗΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Κρήτης του Σωματείου μας θα παραμείνει ανοικτό καθημερινά εκτός Σαββάτου και Κυριακής από 20 έως 30 Μαΐου  και κατά τις ώρες 09:00 π.μ. μέχρι 13:00 μ.μ στην διάθεση του κοινού καθώς και των μαθητών όλων των βαθμίδων.

Το Μουσείο εμπεριέχει σπουδαία κειμήλια από την περίοδο της Μάχης της Κρήτης και της Γερμανικής κατοχής σε πολεμικό και φωτογραφικό υλικό, καθώς και έγγραφα και διάφορα άλλα αντικείμενα. 

Θα είναι χρήσιμο για τον καθένα, μέσα από τα εκθέματα αυτά να προσεγγίσει και να βιώσει τα γεγονότα και τις συνθήκες της δύσκολης, αλλά ηρωικής εκείνης περιόδου για την Πατρίδα μας. Το μουσείο στεγάζεται στο Μέγαρο της Εθνικής Αντίστασης στις Πατέλλες στην οδό Εμμ. Μπαντουβά και Πιτσουλάκη 1 (Στρατολογικό Γραφείο).

Η είσοδος είναι ΕΛΕΥΘΕΡΗ”.

 

Σημειώνεται ότι το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Κρήτης λειτουργεί από το 1967 και ιδρύθηκε από το Σωματείο Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης – Ομάδες Μπαντουβά. Στεγάζεται στο σημερινό Στρατολογικό Γραφείο Ηρακλείου, το οικόπεδο του οποίου ανήκε στον Αρχηγό της Εθνικής Αντίστασης, καπετάν Μανώλη Μπαντουβά.

Τα εκθέματα προέρχονται από τους ίδιους τους αντάρτες της εθνικής αντίστασης και τους απογόνους τους. Στο μουσείο ο επισκέπτης θα δει πολλά όπλα ανταρτών, οπλοπολυβόλα brenn, λάφυρα, φωτογραφίες αγωνιστών, αντίγραφα εγγράφων των Συμμάχων αλλά και Γερμανικών επικηρύξεων για τους αντάρτες (ανάμεσα τους και για τον Μπαντουβά).

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content