Με τα ΜΑΤ άρχισαν τα έργα στο Πάρκο Γεωργιάδη

Παρά τα όσα προηγήθηκαν τις τελευταιες ημέρες και παρά την έκδοση συγκεκριμένων δικαστικών αποφάσεων που σαφώς απέρριψαν τις πρωτοβουλίες για μπλοκάρισμα των εργασιών Περιβαλλοντικής Αναβάθμισης στο Πάρκο Γεωργιάδη, μεγάλη ένταση επικράτησε πάλι από νωρίς σήμερα το πρωί στον συγκεκριμένο χώρο, όπου μια ομάδα των λεγόμενων “φυλών” παρεμπόδιζαν την έναρξη των έργων.

Στην είσοδο του πάρκου βρέθηκαν από το πρωί συνεργεία του εργολάβου και μηχανήματα, για να πιάσουν δουλειά, όμως η είσοδος ήταν αποκλεισμένη από την ομάδα των αντιδρώντων.

Παρά τις παρεμβάσεις που έκαναν ο αντιδήμαρχος Γιαν. Αναστασάκης και η Γ. Γραμματέας του Δήμου κ. Ευγενία Στυλιανού, οι αντιδρώντες δεν πείσθηκαν, αλλά ζήτησαν 24ωρη παράταση για να… μελετήσουν τα έγγραφα των αποφάσεων.

Διμοιρίες των ΜΑΤ είχαν προσεγγίσει από νωρίς το πάρκο και ανέμεναν την εξέλιξη των πραγμάτων. Όταν διαπιστώθηκε πως οι αντιδρώντες ήταν ανένδοτοι, τα ΜΑΤ επενέβησαν, τους απώθησαν και επέτρεψαν στα μηχανήματα και το συνεργείο του εργολάβου να μπουν στο χώρο του πάρκου.

Ακολούθως, τα συνεργεία άρχισαν τις εργασίες, δηλαδή την εγκατάσταση περίφραξης γύρω από τον χώρο όπου θα δουλεύουν, ενώ η ομάδα των αντιδρώντων μετακινήθηκε προς το άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου. Στον ενδιάμεσο χώρο παραμένουν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Τί σκοπεύει να κάνει ο Δήμος

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Ηρακλείου έχει εξαντλήσει όλα τα περιθώρια ενημέρωσης των δημοτών για τη φύση του έργου που  θα εκτελεστεί τμηματικά.  Σε πρώτη φάση ο ανάδοχος θα προβεί στην κατασκευή της εργοταξιακής περίφραξης και στην εκτελεση εργασιων στο  πρώτο τμήμα του πάρκου το οποίο περικλείεται από τις οδούς Χαριλάου Τρικούπη, Δημοκρατίας έως το μνημείο της Μάχης Κρήτης και εσωτερικά από το Μνημείο της Μάχης Κρήτης έως και την πλατεία που βρίσκεται το αναψυκτήριο.

Όσον αφορά στις εργασίες πρασίνου, οι κλαδεύσεις  θα περιοριστούν στους επίφοβους κλάδους των δέντρων που βρίσκονται παράλληλα στην Λ. Δημοκρατίας και στα ξερά κλαδιά των δέντρων εσωτερικά του πάρκου, τηρώντας πιστά τους περιορισμούς που έχουν επιβληθεί με την έγκριση της διαχειριστικής μελέτης του πάρκου.  Τονίζεται ότι τα νεκρά δέντρα των οποίων η αφαίρεση προβλεπόταν στην μελέτη η οποία εκπονήθηκε το 2016 έχουν ήδη αφαιρεθεί και δεν χρήζει απομάκρυνσης κανένα άλλο δέντρο σύμφωνα με την υφισταμενη κατάσταση του πάρκου.

Όλες οι τροποποιήσεις που επιβάλει η διαχειριστική μελέτη στο έργο, θα συμπεριληφθούν και λογιστικά στον πρώτο ανακεφαλαιωτικό πίνακα εργασιών του έργου, ο οποίος ήδη συντάσσεται, προκειμένου να ακολουθήσει την προβλεπόμενη από τον νόμο διαδικασία, μετά την εγκατάσταση του εργολάβου. 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content