Αστατος ο καιρός κατά τις επόμενες μέρες

O άστατος καιρός θα χαρακτηρίζει αυτό το Σαββατοκυριακο, αλλά και τις επόμενες μέρες.

Από αύριο Κυριακή (πρώτα από τα δυτικά) ο καιρός θα καταστεί άστατος πρώτα από τη δυτική Ελλάδα με κύρια χαρακτηριστικά τις βροχές και τις σποραδικές καταιγίδες. Αρχικά θα βρέξει στο Ιόνιο και τα δυτικά ηπειρωτικά, και μέχρι αργά το βράδυ της Κυριακής οι βροχές θα έχουν επεκταθεί και σε ένα μεγάλο μέρος της υπόλοιπης ηπειρωτικής χώρας.

Τα πιο ισχυρά φαινόμενα θα εκδηλωθούν στα δυτικά, αφού στις υπόλοιπες ηπειρωτικές περιοχές οι βροχοπτώσεις θα είναι κυρίως τοπικές και κατά βάση εξασθενημένες. Την Κυριακή δεν φαίνεται ότι θα επηρεαστεί το Αιγαίο.

Την Δευτέρα θα γενικευτούν οι βροχές και οι καταιγίδες

Κατά τη διάρκεια της Δευτέρας οι βροχοπτώσεις και οι τοπικές καταιγίδες θα απασχολούν κατά διαστήματα τις περισσότερες περιοχές της χώρας μιας και η διαφαινόμενη κακοκαιρία θα είναι γενικευμένη τόσο στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά (συμπεριλαμβανομένης της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης) όσο και στα περισσότερα νησιά του Αιγαίου.

Ενισχυμένοι νοτιάδες έως και 7-8 μποφόρ – Σκόνη από την Αφρική

Κατά τη διάρκεια της Δευτέρας θα ενισχυθούν οι νοτιάδες στα πελάγη και μάλιστα στο Αιγαίο θα αγγίζουν κατά περιόδους ακόμη και τα 7-8 μποφόρ. Λόγω των νοτιάδων θα μεταφερθεί στα νοτιότερα τμήματα και σκόνη από την Αφρική, όχι όμως σε ιδιαίτερα υψηλές συγκεντρώσεις.

Θερμοκρασία σε μικρή άνοδο

Η θερμοκρασία θα ανέβει ελαφρώς (λόγω των νοτιάδων) και έτσι προς τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας θα αγγίζει τους 18-19 και τοπικά τους 20 βαθμούς Κελσίου σε αρκετά πεδινά τμήματα της χώρας. Σε πολύ τοπικό επίπεδο ο υδράργυρος αναμένεται να ξεπεράσει ελαφρώς και τους 20 βαθμούς παρ’ όλο που τα διαστήματα με ηλιοφάνεια δεν θα είναι πάρα πολύ μεγάλα.

 

Σχεδόν καθ’ όλη τη διάρκεια της ερχόμενης εβδομάδας ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα άστατος για τις περισσότερες περιοχές της χώρας.

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content