Διασώθηκαν οι 8 ναυτικοί ρυμουλκού που προσάραξε στα Μάταλα

Ένα ρυμουλκό πλοίο στο οποίο επέβαιναν οκτώ ναυτικοί, προσάραξε σήμερα νωρίς το πρωί σε απόκρημνη περιοχή των Ματάλων, λόγω κακών καιρικών συνθηκών.

Παρά το γεγονός ότι το πλοίο καρφώθηκε στα βράχια, οι επιβαίνοντες ναυτικοί δεν μπορούσαν να βγούν στη στεριά λόγω της κακοκαιρίας αλλά και λόγω του σφοδρού κυματισμού που επικρατούσε.

Ειδοποιήθηκαν όμως με τον ασύρματο του πλοίου οι αρμόδιες λιμενικές αρχές, που αμέσως κινητοποίησαντην ΕΜΑΚ και την Πυροσβεστική.

Έτσι, δυο οχήματα της ΕΜΑΚ και ένα όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πόμπιας με το ανάλογο προσωπικό έφθασαν επί τόπου και πέτυχαν να απεγκλωβίσουν τους οκτώ ναυτικούς, που στάθηκαν τυχεροί αφού λίγο αργότερα το πλοίο βυθίστηκε κατά το μεγαλύτερο μέρος του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλοι οι άνδρες του πληρώματος του σκάφους είναι σχετικά καλά στην υγεία τους. Αρχικά μεταφέρθηκαν στο Κέντρο Υγείας Μοιρών και από εκεί, για προληπτικούς λόγους στο ΠΑΓΝΗ.

Αυτό που απασχολεί τώρα τις αρμόδιες αρχές είναι το ενδεχόμενο να προκληθεί θαλάσσια ρύπανση από τα καύσιμα του ημιβυθισμένου πλοίου, κάτι που προς το παρόν δεν έχει παρατηρηθεί.

“Περίεργη” ιστορία…

Πάντως, ερωτηματικά έχουν γεννηθεί στις λιμενικές αρχές για το πώς και γιατί βρέθηκε στο συγκεκριμένο σημείο το ρυμουλκό. Σύμφωνα με πληροφορίες, το σκάφος ρυμουλκούσε μια πλατφόρμα με μηχανήματα εκβάθυνσης λιμένων και είχε τυνησιακή σημαία.

Απαντήσεις στις απορίες αυτές θα δώσει ενδεχομένως η έρευνα που διεξάγεται από τις λιμενικές αρχές.

 

 

 

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΑΡΘΡΑ
Click to Hide Advanced Floating Content